Denizli'de acı biberin reçeli yapıldı
Denizli'nin Kale ilçesinde acı biberin reçeli yapıldı.
Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen ''Kale biberinin'' yetiştiriciliğini yapan Süleyman Kocabaş, yörede ''biber tatarı'' olarak yemeği de yapılan acı Kale biberinden reçel üretti.
''Yemeği olur da Kale biberinin reçeli niye olmasın'' diyerek, bu işe adım attığını anlatan Kocabaş, yaptığı reçeli Denizli İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever'e tatması için takdim etti.
Gülsever, tattığı reçeli beğendiğini ifade ederek, ''Kale biberini çok yedik, yöresel yemeği biber tatarını da yedik. Fakat Kale biberinden yapılmış reçeli ilk olarak tadıyoruz. Çok güzel olmuş, tadı hem acı hem tatlı. Yöremizin bir tarım ürününden değişik bir tat üretilmesi takdir edilmesi gereken bir davranış. Arkadaşımıza yapmış olduğu Kale biber reçelinden dolayı teşekkür ederim'' dedi.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca da ''Kale biberi reçeli hem acı hem tatlı iki damak tadı bir arada, gerçekten çok güzel olmuş'' dedi.
Gıda Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilcisi Esin Aysan ise Türkiye'de yöresel ürünlerin bu tarz üretimlerinin yapıldığını belirterek, Karadeniz'de hamsiden, Antalya'da bergamut kabuğundan, Marmara'da zeytinden reçel yapıldığına işaret etti.
Aysan, ''Üretilen ürünün üretim aşaması, bileşenleri, akım şeması Tarım Müdürlüğü tarafından tespit edilerek, üretim izni alındıktan sonra seri üretimi gerçekleştirilebilir. Böyle bir ürün ilk olduğu için patenti de alınabilir'' dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Ankaralı Turgut hayatını kaybetti!
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği