Denizli'de şiddetli yağış: 4 yaralı

Denizli'de bir tekstil fabrikasının yemekhane bölümünün arkasındaki istinat duvarı aşırı yağıştan dolayı yıkıldı, dört işçi yaralandı.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 21:02
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Pınarkent beldesinde Sergen Tekstil fabrikasının yemekhane bölümünün arkasındaki istinat duvarı, aşırı yağış yüzünden yemekhane duvarının üzerine yıkıldı.

Tekstil işçilerinin yemek yediği sırada meydana gelen olayda, Turgut Tosun, Meryem Aslan, Ali İhsan Hallaç ve Ahmet Manisalı isimli işçiler göçük altında kaldı. Hallaç ve Manisalı, kendi imkanlarıyla göçükten kurtuldu. Arkadaşlarını kurtarmak isteyen fabrika çalışanları, 112 acil servis ve Denizli Belediyesi itfaiyesini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekibi ve itfaiye erleri, göçük altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

İtfaiye ekipleri, beline kadar göçük altında kalan Aslan ve bir bacağı göçüğün altında kalan Tosun'u kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Çalışmalar sonucu Tosun ve durumu ağır olan Aslan bulunduğu yerden kurtarılarak Özel Sağlık Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerinde inceleme yapan ve vardiyada görevli işçileri kontrol eden ekipler, göçük altında başka kimsenin olmadığını tespit etti.

Jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı, soruşturma başlatıldı.

Denizli'de saat 18.30 sıralarında başlayan ve daha sonra etkisini artıran sağanak yağış sonucu Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Gümüşler ve Akhan mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Bakırlı ve Dokuzkavaklar köprülü kavşaklarını su basması yüzünden trafik aksadı. Trafik ekipleri, İzmir Karayolu'nu bir süre trafiğe kapattı.

Yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Denizli Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün kent merkezinde etkili olan sağanak yağışta metre kareye 14,4 kg yağmur düştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler