Denktaş'ın durumu iyi

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumu iyiye gidiyor.

Yayınlanma: 28.06.2011 - 12:32
Abone Ol google-news

Pazar gününden beri beslenmesi için kullanılan sonda burnundan çekilen Denktaş, normal beslenebiliyor. 24 Mayıs'ta rahatsızlık geçiren ve kalbindeki ritim bozukluğundan kaynaklanan emboli nedeniyle beyindeki damarlarda tıkanıklık yaşayan, sol tarafında kısmi felç geçiren Rauf Denktaş'ın Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ndeki tedavisi bir ayı aşkın süredir devam ediyor.

Hastane Müdürü Ahmet Savaşan'ın verdiği bilgiye göre, nörolojik, dahili ve kardiyolojik açıdan herhangi bir problemi görülmeyen Denktaş;a, yoğunlaştırılmış fizik tedavi uygulanıyor.
Savaşan, doktor heyetinden aldığı bilgiye göre, Denktaş;ın sağlık durumunun daha da iyiye gittiğini ifade ederek, basında yer alan son fotoğraflarında da görülen ve beslenmesi için kullanılan sondanın çekildiğini, pazar gününden beri normal beslenmeye geçtiğini söyledi.
Savaşan, doktorların, Denktaş;ın taburcu edilmesiyle ilgili değerlendirmeyi gelecek hafta yapacağını da açıkladı.

Bir süredir normal serviste tedavisi süren Denktaş;ın odasına ziyaretçi kabul edilmediğini, sadece aile bireyleriyle görüştürüldüğünü belirten Ahmet Savaşan, dün, Türkiye'nin eski Lefkoşa Büyükelçilerinden Şakir Fakılı ile TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un hastaneye giderek Denktaş;a geçmiş olsun mesajı ilettiğini bildirdi.
Savaşan, morali yerinde olan Denktaş;ın, gazeteleri okuduğunu, televizyonda haberleri izlediğini ve doktor ve hemşirelere espriler yaptığını da kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler