'Deprem sonrası gerekli adımlar atılmadı'

TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Marmara Depremi'nin üstünden 13 yıl geçmesine rağmen Türkiye'de yaşanılabilecek doğal felaketler konusunda yeterli düzenlemelerin yapılmadığını söyledi.

Yayınlanma: 16.08.2012 - 10:18
Abone Ol google-news

Marmara depreminin 13. yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası önünde basın açıklaması yapan TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Muhcu, Marmara Depremi'ni Türkiye'nin afetler tarihi açısından bir kırılma noktası olarak ifade etti.

Muhcu, Marmara Depremi sonrası yaşanan süreçte, güvenli ve sağlıklı bir çevrenin oluşturulması için gerekli adımların bir türlü atılamadığını belirtti.

2000 yılında topluma deprem konusunda bilimsel doğruları anlatmak için kurulan Ulusal Deprem Konseyi'nin 2007 yılında alınan bir kararla lağvedildiğini öne süren Muhcu, şunları kaydetti:

''Ülkemizde yapı kalitesinin, müteahhitlik ve yapı denetim sisteminin içinde barındırdığı ciddi sorunların 17 Ağustos deneyimi ile bir kez daha ortaya çıkması üzerine birçok eksikliğiyle birlikte 4708 sayılı kanun yürürlüğe girmişti. Gelinen süreçte öngörülen yapı denetim sistemi işlevini yitirmiştir. Hükümet tarafından da kabul edilen bu sorunların çözülmesi gerekirken sorunları daha da büyüten, kamu denetimini tamamen ortadan kaldıran, fikri ve müelliflik haklarını yok sayan 'Teknik Müşavirlik Yasa Tasarısı' vatandaşlara dayatılmaktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler