Dersim İnsan Hakları Film Festivali sona erdi

Tunceli Belediyesinin öncülüğünde, Munzurun Türküsü Derneği tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen , ''Dersim İnsan Hakları Film Festivali''nin sona erdi.

Yayınlanma: 31.05.2011 - 11:39
Abone Ol google-news

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, ''Dersim İnsan Hakları Film Festivali''nin sona erdiğini söyledi.

Şahin, Proje Koordinatörü Selman Yeşilgöz ile birlikte, belediye toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İnsan hakları'' temalı film festivalini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şahin, Tunceli Belediyesinin öncülüğünde, Munzurun Türküsü Derneği tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen film festivali ile ilgili değerlendirmede bulunarak, şunları kaydetti:

''9 gün yoğun bir tempoyla sürdürdüğümüz 'Dersim İnsan Hakları Film Festivali'mizde Derviş Zaim, Ahmet Haluk Ünal, Sedat Yılmaz, Seren Yüce, Kazım Öz, Şiar Abdi, Yüksel Yavuz ve Murat Saraçoğlu gibi isimlerin de içinde olduğu 70'in üzerinde yönetmen, oyuncu, eleştirmen ve gazeteciden oluşan konukları ağırladık. Festival kapsamında belgesel, kısa ve çocuk filmleri gösteriminin yanı sıra birçok söyleşi ve panel de gerçekleştirildi. Bazı filmlere yoğun ilgiden dolayı ek gösterimler yapılmak zorunda kalındı.''

Festival kapsamında yaklaşık 8 bin kişinin filmleri izlediğini dile getiren Şahin, ''Türkiye'de sinemaya ilginin azaldığı bir dönemde ve sineması olmayan bir ilde SODES desteği ile belediyemiz bünyesinde gerçekleşen festivalimizin proje hedefi olarak 4 bin 500 kişilik bir kitleyi etkilemeyi beklerken, 26 bin nüfusumuza rağmen 83 gösterimle 8 binin üzerinde izleyiciyi salonlara çekmeyi başardık. Yoğun ilgi gören festivalimizin ikincisini kendi öz kaynaklarımızla yapmak için çalışmalarımıza başladık'' diye konuştu.

Proje Koordinatörü Yeşilgöz de mahalli idarelerin rutin hizmetlerin yanında sosyal projelere de destek vermesi gerektiğini anımsatarak, ''Belediyemizin yoğun çalışma programına rağmen böyle bir festivali gerçekleştirmesi son derece anlamlıdır'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler