Devasa bir kara deliğin saatte yaklaşık 177 bin kilometre hızla uzayda yol aldığı keşfedildi
Dünya'dan 230 milyon ışık yılı uzakta devasa bir kara deliğin saatte yaklaşık 177 bin kilometre hızla galakside yol aldığı ortaya çıktı.

Sonuçları "Astrophysical Journal" dergisinde yayımlanan Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezinden araştırmacıların çalışmasında, süper kütleli kara deliklerin evrendeki hareketleri incelendi.
Çalışma kapsamında 10 uzak galakside araştırma yapan bilim insanları, galaksilerden birindeki kara deliğin hareket ettiğini belirledi.
Dünya'dan 230 milyon ışık yılı uzakta bulunan "JO437+2456" adlı galaksinin merkezinde, kütlesi güneşin 3 milyon katından büyük olan devasa bir kara deliğin saatte yaklaşık 177 bin kilometre hızla hareket ettiğini tespit eden bilim insanları, bu hareketin nedenine ilişkin teoriler ortaya koydu.
Bilim insanları, hareketin, bir süper kütleli kara delikten iki süper kütleli kara deliğin doğmuş olmasından ya da iki kara deliğin birleşerek yeni bir kara delik oluşturmasından kaynaklanmış olabileceğini kaydetti.
Öte yandan bilim insanları, kara deliğin, gezegen ya da gök cismi etrafında dönmeyen ancak kütlelerinin eşit ya da birbirine yakın olması nedeniyle birbiri etrafında dönmesi durumu olarak tanımlanan "ikili sistem"e sahip olma ihtimali üzerinde de duruyor.
Video Haberler
-
Antalya'da trafikte skandal görüntüler
-
İstanbul'da baskın anı! İçerisi böyle görüntülendi
-
Trafik kazasında can pazarı! Yaralılar var
-
Erdoğan ve İmamoğlu anmada bir arada
-
Taksicinin vurulma anı kameraya böyle yansıdı
-
Kuduz vaşak dehşeti! Eşine yapışan hayvana silah çekti
-
Afiş de tıpkı 128 milyar dolar gibi uçup gitti
-
Arkasından gizlice yaklaşıp dehşeti yaşattı
-
Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken paylaşım
-
Nihat Hatipoğlu'na 'astral seyahat' sorusu gündem oldu
En Çok Okunan Haberler
-
Yavaş'tan gençlere Kripto para uyarısı
-
İstanbul'da kira fiyatlarının en çok arttığı 5 ilçe
-
Bakanlık marka marka açıkladı: İşte güvensiz maskeler
-
128 milyar dolar nerede diyenleri hedef aldı
-
İstanbul'a uyarı: Dışarı çıkmamakta fayda görüyorum
-
Koca, illere göre vaka haritasını paylaştı
-
Çok çarpıcı aşı anketi: İşte aşıya karşı olanların oranı
-
Yeşilçam'ın usta ismi Erol Demiröz yaşamını yitirdi
-
SP, kadın kolları bir erkeğe emanet
-
19. Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ yaşamını yitirdi