"Devlet her çocuk için 84 TL yardım yapsın"

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Sekreteri Halil Etyemez, devletin, ilköğretime giden her çocuk için en az 84 TL yardım yapması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 09:26
Abone Ol google-news

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM), öğrencilerin okula başlangıç masrafları ile veliye maliyetini araştırdı.

Buna göre, okul öncesi eğitime kayıt olan bir öğrenci için başlangıç masrafı olarak ortalama 280 TL, ilköğretime başlayan öğrenci için 460 TL, orta öğretime başlayan öğrenci için ise 555 TL harcama yapılması gerektiği belirtildi.

Bir öğrenci için, okul öncesi eğitimden ilköğretimin sonuna kadarki eğitimi boyunca sadece okul ihtiyaçları için ortalama 9 bin 105 TL harcama yapıldığı, bu rakamın ise veliye ayda ortalama 84 TL olarak yansıdığı kaydedildi.

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, eğitimin bir devlet hizmeti olduğunu belirtti.

Etyemez, ''Çocuğu ilköğretime giden memurlar için maaşlarında yer alan 6 yaş üstü çocuk yardımı olan 14.86 TL'nin en az 84 TL'ye çıkarılması gerekmektedir. Gelir düzeyi düşük olan ailelere ise, ilköğretime giden her çocuğu için devlet en az 84 TL yardım yapmalıdır'' ifadesini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler