DHKP-C davasına devam edildi

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Trabzon, Rize ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda yakalanan 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılamasına Erzurum'da devam edildi.

Yayınlanma: 08.10.2009 - 19:12
Abone Ol google-news

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, H.B.Y, Y.K, Ç.G, Z.E, İ.K, Z.G.K ile tutuksuz sanıklar B.Ö, S.Ö ve H.T ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.
Tüm sanıkların avukatlığını yapan Ebru Timtik, savunmasında, davanın ilk duruşmasında serbest bırakılan 3 sanıkla diğer sanıkların yaptıkları eylemlerin birbirinden farkı olmadığını belirterek, davada usule uygun olmayan bir iddianameyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.
Timtik, tüm sanıklarının tutukluluk hallerinin göz önünde bulundurulup, tahliyelerine karar verilerek, tutuksuz yargılanmalarını talep etti.

Sanıklardan İ.K'nin avukatı Tuncer Caferoğlu ise müvekkili hakkında isnat edilen iddiaların somut olmadığını, gerçeklikten uzak olduğunu ve müvekkilinin üniversite öğrencisi olduğunu, eğitimden yoksun kaldığını belirterek, tahliye ve beraatini istedi.

Daha sonra mahkeme heyeti duruşmaya verdiği aranın ardından, tutuklu sanıklardan Y.K'yı tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye ederken, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Sanıklar, terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle, TCK'nin 314. maddesi gereğince 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Bu arada, mahkeme öncesinde bir grup TAYAD üyesi, basın açıklaması yaparak, arkadaşlarının tutuklu olmasını protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasından sonra grup dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler