DHL-Lufthansa işbirliği

Resmi olarak operasyonlarına başlayan AeroLogic, ilk Boeing B777F tipi uçağın teslim alınması ve Alman Havacılık Otoriteleri'nden Hava Operasyonları Sertifikası'nın alınmasıyla birlikte Avrupa ve Asya arasında yeni güzergahlarda hizmet vereceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 08:16
Abone Ol google-news

DHL Express ve Lufthansa Cargo'nun ortak girişimi olan AeroLogic, resmi olarak operasyonlarına başladı. DHL Express'ten yapılan yazılı açıklamada, ilk Boeing B777F tipi uçağın teslim alınması ve Alman Havacılık Otoritelerinden Hava Operasyonları Sertifikasının alınmasıyla birlikte AeroLogic'in, Avrupa ve Asya arasında yeni güzergahlarda hizmet vereceği kaydedildi.

AeroLogic'in, hafta içi günlerde Leipzig-Bahreyn-Hong Kong-Singapore-Delhi-Leipzig express hattında, hafta sonlarında Leipzig-Taşkent-Honk Kong-Taşkent-Leipzig kargo hattında çalışacağı ifade edildi.

Firmanın, 4 tanesi bu yıl kullanıma hazır olmak üzere kiralanmış 8 adet B777F tipi kargo uçağıyla hizmet sağlayacağına yer verilen açıklamada, kargo kapasitelerinin iki şirket tarafından bireysel olarak pazarlanacağı açıklandı.

Havayolunun, Lufthansa Cargo için gelecekte Avrupa-Asya hattının dışında AB-Kuzey Amerika hattında da faaliyet göstereceği ve ilk ticari uçuşunu dün gerçekleştirildiği belirtildi. Deutsche Lufthansa AG Üst Yöneticisi (CEO) Wolfgang Mayrhuber, yeni havayolunun, iki ortağın müşterileri için hizmetlerini geliştirmeye yönelik taahhütlerinin ve sektörde güçlü oyuncu yaratmaya yönelik girişimlerinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Deutsche Post DHL CEO'su Frank Appel, ''Dünya pazarlarının kaçınılmaz olarak toparlanacağı düşünülecek olursa, önemli ticari hatların, ortak çalışmalarla güçlendirilmesini, son derece akıllıca bir yatırım olarak görüyoruz. GoGreen stratejimiz kapsamında 2020 yılına kadar yarattığımız karbon salınımını yüzde 30 oranında düşürmeyi hedefliyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler