Diana'nın cenazesi, olimpiyatı yaya bıraktı!

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın açılış seremonisi'nin reytingini, Prenses Diana'nın cenazesinin reytingini geçemedi. Açılışı yaklaşık 27 milyon Britanyalı izlerken, Diana'nın cenazesini 32 milyon kişi izlemişti.

Yayınlanma: 28.07.2012 - 14:40
Abone Ol google-news

26 milyon 900 bin Britanyalı dün akşam 2012 Londra Olimpiyatları'nın açılışını izlemek üzere televizyonun başına geçti.

CNNTurk.com'dan Sercan Tezcanoğlu'nun haberine göre, İngiliz hükümeti, ünlü yönetmen Danny Boyle'un hazırladığı Britanya tarihi ve kültürü konulu açılış bölümünün dünya çapında 1 milyar kişi tarafından izlendiğini açıkladı.

Ancak yerel anlamda ise izlenme oranları bekleneni veremedi.

Açılış seremonisinin reytinglerinin tavan yaptığı an, Ulusal Sağlık Servisi çalışanlarının da yer aldığı doktor ve hemşirelerin dans ettiği gösterinin yayınlandığı an oldu.

Açılışın başlangıcından 2 buçuk saat geçtiğinde reytingler 19 milyon izleyiciyi gösterdi.

Açılış töreni Diana'nın cenaze törenini geçemezken, Prens Willams ile Kate Middleton'un 26.3 milyon kişi tarafından izlenen düğününü geride bırakmayı başardı.

Üstelik Kraliyet Düğünü birçok kanaldan birden yayınlanırken Olimpiyat Açılışı, Britanya'da sadece BBC tarafından yayınlandı.

İngiltere'nin tarihindeki en çok izlenen program ise 32.3 milyon ile 1966 Dünya Kupası finalinde İngiltere ile Almanya'nın yaptığı maç olmuştu.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları açılış töreni ise Britanya tarihinin en çok izlenen 3. olayı oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler