DİHA: İşkence edilerek gözaltına alınan muhabirimiz nerede?

Silopi'de polislerce işkence edildikten sonra kuzeni ile birlikte kaçırılan DİHA Muhabiri Nedim Oruç'un gözaltına alınmadığını savunan Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü, oluşan kamuoyu baskısı sonucu Oruç'un gözaltında olduğunu kabul etti.

Yayınlanma: 05.01.2016 - 21:55
Abone Ol google-news

DİHA Silopi Muhabiri Nedim Oruç bugün ilçenin Şehit Harun Mahallesi'nde yer alan bulunduğu evden diğer mahalle sakinleri ile birlikte silah zoru ile çıkarılarak Yenişehir Mahallesi Kapalı Spor Salonu'na götürülmüştü. Görgü tanıklarının anlatımına göre Oruç, burada işkence edildikten sonra kuzeni Emine Güleç ile birlikte zırhlı bir araca bindirilerek kaçırıldı.

UZUN SÜRE İNKAR EDİLDİ

DİHA’nın ve ailenin avukatlarının defalarca aradığı Silopi Polis Müdürlüğü, Oruç'un gözaltına alınmasına ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

"Ne gözaltındadır ne de değildir diyemeyiz" diyen polis yetkilileri, başka bir numara vererek buradan bilgi alınabileceğini ileri sürdü. Ancak ısrarla aranılan numaraya saatlerce bir türlü ulaşılmadı.

ORUÇ'UN GÖZALTINDA OLDUĞU KABUL EDİLDİ

Oruç'un işkence edilerek kaçırıldığına ilişkin oluşan yoğun kamuoyu baskısı sonrası Silopi Polis Müdürlüğü DİHA Muhabiri Oruç'un gözaltına alındığını kabul etmek zorunda kaldı.

Polis yetkilileri muhabirimizin gözaltında olduğu ve kuzeni ile birlikte ifadelerinin alındığını belirtti.

ÖGC GÖZALTINA ALINAN NEDİM ORUÇ'UN AKIBETİNİ SORDU

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), bugün Van'da KYK yurduna yapılan polis baskınında gözaltına alınan JINHA muhabiri Rojda Oğuz ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde gözaltına alınan Nedim Oruç'a ilişin yazılı açıklama yaptı. Son dönemde JINHA ve DİHA muhabirlerinin sık sık gözaltına alınmasını kınayan ÖGC, gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamasında, halka doğru bilgi akışını sağlayan gazetecilere dönük yönelimi kınayan ÖGC, gerçeklerin hiçbir zaman karanlıkta kalamayacağını vurguladı.

'AKP HÜKÜMETİ'NİN SAVAŞ KONSEPTİYLE GAZETECİLER SALDIRI ARTTI'

Cemiyet açıklamasında Silopi'de 37 kişi ile birlikte gözaltına alınan Oruç'un nereye götürüldüğünün bilinmediğine de dikkat çekerek akıbetini sordu?

Yine 1 Ocak'ta Diyarbakır'da gözaltına alınan Kürdsat News kameramanı Baran Ok'un 3 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılmasını hatırlatan ÖGC, "AKP Hükümetinin bölgede başlattığı özel savaş konsepti ile beraber gazetecilere yönelik gözaltı tutuklama ve baskıların artığını görüyoruz. Özellikle gerçekleri gün yüzüne çıkartan ve kamuoyu ile paylaşan gazetecilere dönük baskılar artmıştır. Özgür basın içinde en çok JINHA ve DİHA bu baskılardan nasibini almaktadır" diyerek gazetecilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurguladı.  (DİHA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler