Dink davasında yeni gelişme

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in avukatı Nurullah Albayrak, "cinayet sanığı Samast'ın İstanbul'daki hareketleri ve kendisini karşıladığı ifade edilen şahıslarla olan ilişkisi, Ogün Samast'ın cinayetten 4 gün sonra alınan ifadesiyle emniyet tarafından öğrenilmiştir'' dedi.

Yayınlanma: 25.01.2010 - 14:01
Abone Ol google-news

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in avukatı Nurullah Albayrak, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti sanığı Ogün Samast'ın ''İstanbul'daki hareketleri ve kendisini karşıladığı ifade edilen şahıslarla olan ilişkisinin Samast'ın cinayetten 4 gün sonra alınan ifadesiyle Emniyet tarafından öğrenildiğini, bilgi notunda yer alan 'Ogün Samast'ı otogarda karşıladılar' ifadesinin Samast'ın ve diğer şahısların ifadesinden elde edilen bilgilerin özet halinde derlenmesi suretiyle oluşturulduğunu'' bildirdi.

Akyürek'in avukatı Albayrak tarafından yapılan yazılı açıklamada, 21 Ocak 2010 tarihinde bir gazetede yer alan ''Akyürek: Samast'ı üç arkadaşı karşıladı'' başlıklı haberde, ''Dink suikastı sanığı Samast'ın cinayet öncesinde emniyet tarafından tanındığı ancak konuyla ilgili bilginin saklandığı ve Samast'ın cinayetten iki gün önce polis tarafından izlendiği'' iddialarının yer aldığını kaydetti.

Dink cinayetine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen yargılamada, mahkemenin istediği ve müvekkilinin çalıştığı kurumda bulunan tüm bilgilerin 22 Ocak 2009 tarihinde mahkemeye teslim edildiği belirten Albayrak, Akyürek'in mahkemeden bilgi gizlediği iddiasına dayanak oluşturulan belgenin Dink cinayeti süreciyle ilgili İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ifadelerden elde edilen bilgi özetlerinden oluştuğunu ifade etti.

Albayrak, şunları kaydetti: ''İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından cinayet sonrasında sanıkların ifadelerinden elde edilen bilgiler özet olarak derlenmek suretiyle 22 Şubat 2007 tarihinde hazırlanan bilgi notu, müvekkilin başında bulunduğu kurum tarafından mahkemeye sunulmuştur.

Cinayet sanığı Samast'ın İstanbul'daki hareketleri ve kendisini karşıladığı ifade edilen şahıslarla olan ilişkisi, Ogün Samast'ın cinayetten 4 gün sonra alınan ifadesiyle emniyet tarafından öğrenilmiştir. Samast'ın ve diğer şahısların emniyette alınan ve mahkemeye verdikleri ifadelerinde de bu bilgi doğrulanmaktadır. Bilgi notunda yer alan 'Ogün Samast'ı otogarda karşıladılar' ifadesi, Ogün Samast'ın ve diğer şahısların ifadesinden elde edilen bilgilerin özet halinde derlenmesi suretiyle oluşturulmuştur.
İfadelerde görüleceği üzere Ogün Samast'ın diğer şahıslarla İstanbul'a geldiğinde görüştüğü açık olarak belirtilmektedir. İddia edildiği gibi emniyet tarafından Ogün Samast'ın cinayetten önce takip edilmesi söz konusu değildir.

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan özet bilgi notunda geçen ifadeler bazı çevreler tarafından bilinçli olarak yanlış ifade edilmeye çalışılarak müvekkilim suçlanmaktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler