Discovery için geri sayım başladı

Amerikan uzay mekiği Discovery'in Salı günü yapılacak fırlatma işlemi için geri sayım başladı.

Yayınlanma: 23.08.2009 - 19:51
Abone Ol google-news

Amerikan uzay kurumu NASA'dan yetkililerin verdiği bilgiye göre, TSİ 08.36'da öngörülen fırlatma işlemi için hava koşulları şimdilik mükemmel görünüyor ve her şey yolunda giderse mekik Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) zamanında gönderilecek.

Fırlatma işleminden önce NASA'nın halletmesi gereken tek şeyin bir güç kontrol ünitesinin değişimi olduğu belirtilirken, kalkışlarda problem yaratan dış yakıt tankı koruyucu köpükleriyle ilgili şimdilik sorun görünmüyor.

NASA'nın uzay mekiği programının direktörü John Shannon, geçen hafta yaptığı açıklamada, mühendislerin kalkışta mekiğin izolasyon köpüklerinden parçalar düşmesini engellemek için yapacakları güçlendirme çalışmasının ardından Discovery'nin fırlatılmasına onay verileceğini bildirmişti.

Discovery'nin UUİ'ye götüreceği 7 astronotun arasında bulunan Nicole Stott, geçen aydan beri istasyonda bulunan Tim Kopra'nın yerini 3 aylığına alacak.

UUİ'ye tonlarca malzeme, yiyecek ve yeni bir yatak odası için demonte parça taşıyacak Discovery, istasyona ayrıca yapılan araştırmaların saklanması için bir dondurucu ile içindeki 6 astronot için ikinci bir koşu bandı götürecek.

Mayıs ayından bu yana nüfusu ikiye katlanan ve tüm mürettebat için bir koşu seansı ayarlamanın giderek zorlaştığı uzay istasyonuna götürülecek ikinci koşu bandına, NASA tarafından düzenlenen bir anketin ardından Amerikan televizyonunun popüler komedyeni Stephen Colbert'in adı verilmişti.

İki astronotun her biri 6,5 saat sürecek üç uzay yürüyüşü yapması öngörülen Discovery, 13 günlük yolculuğunun ardından istasyondaki bozuk donanım ve cihazları da dünyaya geri getirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler