Dışişleri Bakanı Davutoğlu Brüksel'e gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 7 Kasım'da Brüksel'i ziyaret edecek.

Yayınlanma: 06.11.2012 - 10:26
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyaret kapsamında AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ile görüşmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu üyeleriyle de bir araya gelecek olan Davutoğlu'nun yapacağı görüşmelerde, katılım süreci dahil Türkiye-AB ilişkilerinin tüm yönleriyle ele alınacağı, bölgesel ve uluslararası konularda fikir teatisinde bulunulacağı ifade edildi.

Açıklamada, Davutoğlu'nun Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenecek "Türkiye'de Zaman" başlıklı fotoğraf sergisinin de açılışını yapacağı, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş-Başkanı Daniel Cohn-Bendit ile birlikte "AB-Türkiye: Arap Baharı sınamalarıyla başa çıkmak" konulu panele katılacağı kaydedildi.

Davutoğlu'nun, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile yapacağı görüşmede ise Türkiye-Belçika ikili ilişkileri ve bölgesel konuların ele alınacağı belirtildi. Ziyaret çerçevesinde Davutoğlu'nun Belçika'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelmesi bekleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler