DİSK, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto etti

DİSK'e bağlı Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, tasarının yasallaşması durumda kayıtlı işçilerin yüzde 5'inin (6.5 milyon) bulunduğu 8 iş kolunda işçilerin sözleşme yapacak sendika bulamayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 15.10.2012 - 13:25
Abone Ol google-news

DİSK’e bağlı Nakliyat İş üyeleri, yasalaşması için TBMM’de bugün görüşülecek olan “Toplu iş ilişkileri yasa tasarısı”nı protesto etti. DİSK’e bağlı Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, tasarının yasalaşması halinde kayıtlı işçilerin yüzde 58’inin (6.5 milyon) bulunduğu 8 iş kolunda işçilerin sözleşme yapacak sendika bulamayacaklarını söyledi.

Topkapı’daki Nakliyeciler Sitesi girişinde toplanan ve iş bırakan Nakliyat İş Sendikası üyeleri, “Kahrolsun sarı sendika” dövizleri taşıyıp, “Hükümet yasanı al başın çal”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Nakliyat İş temsilciliğinin önüne kadar yürüyen işçiler adına konuşan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, TBMM gündemindeki tasarı ile sendikal mücadeleci işçi kitlesinin tasfiye edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Küçükosmanoğlu, “Bu tasarının yasalaşması durumunda, kayıtlı işçilerin yüzde 28.5’i tek sendikaya üye olmak zorunda kalacak. Şu an yüzde 10 olan, süre içerisinde yüzde 3 olacak olan iş kolu barajı bazı iş kollarında yüzde 24’e çıkacaktır. Yasanın çıkması ile olarak 30 bin sonraki dönemlerde 276 bin işçi sözleşme hakkını kaybedecektir. 51 yetkili sendikadan 29’unun yetkisi düşecektir. Grev yasakları genişleyerek devam edecektir. Sendika üyesi olanların iş güvencesi ortadan kaldırılacaktır” dedi. Yasa tasarısına karşı TBMM’de yeteri kadar mücadelenin yapılmadığına dikkat çeken Küçükosmanoğlu, “Toplam 3 milletvekilinin direnmesi sonuç getirmez. Muhalefet partileri toplu hareket etmelidir. CHP ve BDP milletcekilleri grup olarak direnmelidir. Ancak bu şekilde sonuç alabiliriz” dedi. Eylme katılan CHP Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise tasarıya destek veren konfederasyon olursa bunun işçi sınıfına ihanet anlamını taşıyacağını ifade ederek, “Ben işçi sınıfından geldim, sonuna kadar da işçi sınıfı için mücadele edeceğim” dedi.  (Fotoğraf: Vedat Arık)

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler