Diyarbakır'da gerginlik

Diyarbakır'da "Hükümet adım at" sloganıyla caddeye inen BDP'lilere polis müdahalede bulundu.

Yayınlanma: 30.06.2013 - 16:11
Abone Ol google-news

"Hükümet adım at" sloganıyla caddeye inen BDP' liler önlerini kesen polisin yol açması için polis yetkilileriyle görüştüler. Görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine polis yetkilileri gruba dağılmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi. DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk' un konuşmaya hazırlandığı sırada grup dağılmayınca polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Grupta bulunan göstericilerde polise taşlarla karşılık verdi. Çıkan gerginlik BDP il binasının çevresindeki bazı sokaklarda devam etti.

BDP Diyarbakır il Başkanlığı önünde toplanan BDP'liler, DTK Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'li ilçe belediye başkanları, BDP İl başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu partililer ile Koşuyolu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin parti binasına yaklaşık 300 metre uzaklıkta Çevik Kuvvet ekipleri ve zırhlı araçlar ile önlem aldığı ve BDP'lilerin yürüyeceği yolun üzerine bir TOMA aracı yerleştirdiği görüldü.

BDP'lilerin yürüyüşüne parti otobüsü eşlik ederken, saat 18.00 itibariyle başlayan yürüyüşe ilk aşamada yaklaşık 3 bin kişinin katıldı. BDP'liler parti binalarının önünden geçen yolda beklerken, önlem alan polis de yaklaşık 100 metre ileride de yolu trafiğe kapattı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler