Doğan Grubu'na soruşturma

Rekabet Kurulu, Doğan Yayın Holding A.Ş., Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Doğan Gazetecilik A.Ş., Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. ve Doğan Daily News Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'nin yazılı medya (gazetecilik) alanına yönelik reklam yeri satışındaki uygulamalarına dönük soruşturma açılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 18.09.2009 - 07:15
Abone Ol google-news

Rekabet Kurulunun konuya ilişkin kararı Kurumun internet sitesinde yayınlandı.

Buna göre, Doğan Yayın Holding A.Ş., Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Doğan Gazetecilik A.Ş., Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. ve Doğan Daily News Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. haklarındaki şikayet üzerine inceleme yapan Rekabet Kurulu, 9 Eylül 2009 tarihli toplantısında, yazılı medya (gazetecilik) alanına yönelik reklam yeri (mecra) satışındaki uygulamalarla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun ihlal edilip edilmediğinin tespiti için soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulduğu belirtilen duyuruda, ''Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler