Dokunulamayan patron
Erzincan'daki cemaat soruşturmasında ismi şüpheliler arasında geçen AKP iktidarının destekçisi Yeni Şafak'ın patronu Ahmet Albayrak'a dokunulmuyor.
İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni ve cemaatin sözcüsü Saadettin Ustaosmanoğlu’nun, “AKP bizi korumak zorunda” itirafı Erzincan’daki cemaat soruşturmasında adı şüpheliler arasında geçen AKP iktidarının destekçisi Yeni Şafak’ın patronu Ahmet Albayrak’ı gündeme getirdi. Kamuoyuna yansıyan önemli soruşturmalarda kendisinin ve şirketinin ismi geçen Albayraklar’a dokunulamıyor.
İsmailağa'daki Yeni Şafak
Albayrak’ın ismi Erzincan’daki İsmailağa soruşturmasında şüpheliler arasında geçiyordu. Dosyayı Erzurum’a aldıran dönemin özel yetkili savcısı Osman Şanal, Haziran 2009 tarihinde Ahmet Albayrak hakkında “ek kovuşturmaya yer olmadığına” hükmederek bu ismi şüpheliler arasından çıkardı. Cemaat soruşturmasını başlatan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ise “Ergenekon terör örgütüne üye olduğu” iddiasıyla tutuklandı. Cihaner, cemaat soruşturmasını Erzurum’a devrettiği yazıda Yeni Şafak’ın patronu Ahmet Albayrak için bir dizi suç şüphesini kayda geçirdi.
Yazıda Albayrak’ın telefon dinlemesine takılan konuşmalarına dayanarak dile getirilen suç şüpheleri, “sahte seçmen kaydı yapma, ihaleye fesat karıştırma, taşınmazlarıyla ilgili İmar Kanunu’na aykırı uygulamalara yönelme, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katılacak temsilcilerin kendi medya kuruluşlarına avantaj sağlayacak şekilde belirlenmesi için baskı kurma, Danıştay’daki davasına etki etmek amacıyla temaslar kurma, bazı belediye başkan adayları aleyhine dosyalar hazırlama, yakınlarına sahte diplomalar hazırlatma, cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerel seçimlerde aday gösterilmesi için talimat verdiği isimleri siyasi parti yetkililerine iletme” biçiminde sıralanıyor.
Deniz Feneri'ndeki Yeni Şafak
Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasında da Yeni Şafak’ın ve Albayrak’ın ismi geçti. ‘Yeni Şafak Europa GmbH’ isimli şirket de Kanal 7’nin Avrupa ayağını ve Deniz Feneri e.V’yi yöneten isimler tarafından kuruldu. Şirketin ortakları arasında Albayraklar da yer aldı. Alman savcılığı, Yeni Şafak gazetesini basmak için kurulan bu şirkete en az 100 bin Avro aktarıldığını tespit etti. Bu konuyla ilgili en önemli ifadeyi de kurulan gazetenin üst düzey yöneticisi olan Deniz Feneri e.V tutuklusu Mehmet Gürhan verdi.
Halen Frankfurt’ta tutuklu bulunan Gürhan, emniyetteki sorgusunda, “Yeni Şafak Europa GmbH şirketinin, Kanal 7’nin sahibi Zekeriya Karaman’ın bilgisi dahilinde kurulduğunu” açıkladı. Geçen günlerde Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan’a ifade veren Deniz Feneri e.V davasından hapis yatan Firdevsi Ermiş, Yeni Şafak macerasını şöyle anlatacaktı: “European Consulting şirketi kurulduktan sonra adını Yeni Şafak yaptılar. Yeni Şafak gazetesinin Almanya’da çıkartılabilmesi için kurulan bir şirketti bu. Gazete basıldı ve dağıtıldı. Bir yıl kadar sonra gazete basımına son verildi.”
Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturma hâlâ Ankara Başsavcılığı tarafından sürdürülürken bu şirket ve isim soruşturma dışında tutuluyor. Bu süreçte de Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Savcı Türkaslan’ın telefonlarının dinlendiğinin ortaya çıkması; muhalefetin Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar üzerinde iktidarın baskı oluşturduğunu sıklıkla vurgulaması dikkat çekiyor.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt