Domates, üreticiyi sevindirdi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde domatesteki verim ve satış fiyatları, üreticileri sevindirdi.

Yayınlanma: 06.08.2011 - 07:32
Abone Ol google-news

İlçedeki 50 dönümlük araziye 125 bin kök domates eken Hayrettin Günal, Balıkesir ve Hatay'dan getirdiği işçilerle ürünlerini topluyor. Profesyonelce bir çalışma yürüten Günal, her gün bir tır dolusu domatesi, süpermarketler aracılığıyla tüm Türkiye'ye ulaştırıyor.
Hayrettin Günal,  birkaç cins domates ektiklerini ve ürünleri toplamaya başlamalarının ardından elde ettikleri sonuçtan memnun olduklarını söyledi.

Satışların iyi gittiğini dile getiren Günal, ''Tarladan sırık domatesi 80 kuruş, salkım domatesi 90 kuruş, bif domatesi ise 1 liradan satıyorum. Ayrıca ihracatçı firmaların benden alıp yurt dışına gönderdikleri kokteyl domatesi ise 5 liradan veriyorum. Bu kokteyl domatesi 15 bin kök ektim, işçiliği fazla ama fiyatlardan memnunum'' dedi.

Domates üretiminin bilinçli yapılması gerektiğini kaydeden Günal, şöyle konuştu:
''Üç ay önce, daha dikme aşamasında Balıkesir Bigadiç'ten 30 işçi getirdim ve o günden beri çalışıyorlar. Şimdi toplama aşamasında 15 gün önce Hatay'dan 20 işçi daha getirdim. Dikip toplama aşamasına kadar 200 bin TL masrafım oldu. Şu an satış fiyatlarından memnunun, 750 ton civarı ürün bekliyorum ve bundan 500 bin TL gelir elde etmeyi hedefliyorum.''
Hatay'dan çalışmaya gelen işçilerden Hakan Kara da, memleketlerinden buraya çalışmaya geldiklerini belirterek, ''Burada topraklar çok verimli, arazilere hayran kaldık, iş bulursak burada kalacağız'' ifadelerini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler