Domuz gribi 21 can aldı

Sağlık Bakanlığı, ''Domuz Gribi'' olarak bilinen Pandemik grip (H1N1) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 08:52
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalarımızdan 21 yaşında bir erkek ve 11 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere iki vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 21 olmuştur'' denildi.

 

Dejenfekte ve bilgilendirme çalışmaları sürüyor

 Öte yandan, domuz gribine karşı yurttaşları bilgilendirme ve dezenfekte çalışmaları sürüyor.

Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, düzenlediği basın toplantısında, gündemde olan aşı tartışması yerineyurttaşın doğru bilgilendirilmesi halinde, insanları psikolojik baskıdan kurtarıp, ölüm oranının aşağılara çekilebileceğini söyledi.

Doğruyol, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın H1N1 virüsüne karşı aşı yaptırılması önerilerine karşın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aşı olmayacağını beyan etmesiyle ortaya çıkan karışıklığın, Türkiye'de domuz gribi aşısına ilişkin tereddütlerin ulaştığı boyutu gösterdiğini savundu.
 

Yozgat

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, grip virüsünden korunmak, virüsün başkalarına bulaşmasını önlemek amacıyla yüzlerine maske takarak eğitim görmeye başladı.

Boğazlıyan ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun Sivil Savunma Kulübü üyesi 7-A sınıfı öğrencisi Melike Yenice ve Güllü Toklucu, mevsimsel ve domuz gribi virüslerinden korunmak, virüsün bulaşmasını önlemek amacıyla velilerinden aldıkları destekle edindikleri yüz maskelerini öğrenci ve öğretmenlere dağıttı.

Okul Müdürü Kadir Erdem, gribe karşı önlem konusunda hazırlanan eylem planını uygulamaya başladıklarını bildirdi.
 

Şanlıurfa

Şanlıurfa Belediyesi, ''domuz gribi'' önlemleri çerçevesinde, Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Cami ve Hz İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaranın da aralarında bulunduğu bazı yerlerde dezenfekte çalışması yaptı.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü, kent merkezinde domuz gribine karşın dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede belediyeye ait toplu taşıma araçlarının yanı sıra özel halk otobüslerini de dezenfekte eden Şanlıurfa Belediyesi, okul ve camilerde de dezenfekte çalışmalarına başladı.

Merkez İlköğretim Okulu'nda dezenfekte çalışması yürüten ekipler, dün akşam saatlerinde ise Dergah ve etrafındaki camilerle Hz. İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen mağarada çalışma yaptı.
 

Hastane personeline seminer verildi

Niğde Devlet Hastanesi personeline domuz gribi ile ilgili seminer verildi.
Hastane hizmet binasında gerçekleşen seminere, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayfer İmre konuşmacı olarak katıldı ve domuz gribinin nedenleri ve korunma yollarını anlattı.

İmre, domuz gribinin klinik belirtilerinin mevsimsel griple benzerlik taşıdığını bildirdi.
Ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, genel vücut ağrıları, halsizlik ve bitkinlik şeklinde kendini gösteren domuz gribinde son periyotta solunum yetmezliği ve ölüm olayının meydana geldiğini belirten İmre, ''İnsandan insana bulaşan salgında öncelikli olarak kişisel temizliğe özen gösterilmelidir'' dedi.
 

Kütahya

Kütahya'da, domuz gribine karşı toplu yaşam alanlarında dezenfekte çalışmaları yürütülüyor.

Bu kapsamda geçen hafta okullarda yapılan dezenfekte işlemi, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Özel Halk Otobüsleri Derneğince özel halk otobüslerinde de uygulandı.
Zafertepe Mahallesi'ndeki otobüs garajında toplu ulaşımda kullanılan 287 özel halk otobüsünün dış temizliğini köpüklü suyla yapan ekipler, ilaçla otobüslerin içini dezenfekte etti. Dönüşümlü gerçekleştirilen uygulamada ilaçlanan otobüsler bir süre servise çıkarılmadı.

Belediye ekiplerinin diğer toplu yaşam alanlarında dezenfekte çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler