Domuz gribi önlemlerinin maliyeti Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, halk arasında domuz gribi olarak bilinen Pandemik A (H1N1) gribi konusunda alınan önlemlerin maliyetini sordu.

Yayınlanma: 31.01.2010 - 12:07
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ''Toplumda domuz gribi nedeniyle korku ve panik yaratıldığını, milyonlarca dolarlık domuz gribi aşısı satın alındığını, okullar ile kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte amaçlı yüksek maliyetli tedbirler uygulandığını'' öne sürdü.

CHP'li Sevigen, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''Domuz gribi konusunda ortada somut hiçbir veri yok iken bu kadar aşırı tedbirin maliyeti ne olmuştur? Türkiye'de domuz gribine ilişkin tedbirler ne zaman alınmaya başlandı? Bu tedbirler sırasıyla nelerdir? Domuz gribi sebebiyle bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı kaçtır? Türkiye, domuz gribi aşısı için hangi firmalarla anlaşmıştır? Yapılan anlaşmanın içeriği nedir? Alınmayan aşılar için tazminat ödenecek midir? Kaç doz aşı alınmıştır? Bunun için ne kadar para ödendi?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler