Dortmund saldırısını IŞİD mi yaptı? Olay yerinde mektup bulundu

Almanya’nın Dortmund kentinde Borussia Dortmund ile Monaco takımları arasında dün gece oynanacak UEFA Şampiyonlar Liği çeyrek final maçı öncesinde Dortmund takım otobüsünü hedef alan bombalı saldırıya yönelik soruşturma sürüyor. Dortmund Başsavcılığı tarafından “adam öldürmeye teşebbüs şüphesiyle” başlatılan soruşturmayı Federal Savcılık devraldı.

Yayınlanma: 12.04.2017 - 12:30
Abone Ol google-news

Saldırıya ilişkin olay yerinde bulunduğu belirtilen mektubun içeriği konusunda resmi açıklama yapılmazken, Süddeutscher Zeitung gazetesi NDR ve WDR kurumlarına göre, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” diye başlayan bir sayfalık mektupta, Berlin Noel pazarına yönelik saldırı ve Suriye'deki Alman Tornado savaş uçaklarına atıfta bulunuluyor.

Almanya’nın Tornado keşif uçaklarını çekmesi ve Ramstein kentinde bulunan ABD üssünün kapatılmasının istenildiği belirtilen mektupta, Almanya ve Haçlı ülkelerindeki sporcu ve ünlü kişilerin bu gerçekleşene kadar hedefte olduklarının yer aldığı öne sürülüyor.

Mektubun gerçekliğini araştıran Alman polisi, içeriğin hedef saptırmak isteyen gruplar tarafından yazılmış olma ihtimali üzerinde de duruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler