DSİ: Gola Çetu Parkı yıkılmayacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Tunceli'de halk arasında "Gola Çetu Parkı" olarak anılan Hızır Gölü Parkı'nın yıkımının söz konusu olmadığını açıkladı.
DSİ Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Son birkaç gündür yazılı basında Tunceli'de Uzunçayır Barajı kamulaştırma alanı içerisinde kalan Hızır Gölü Parkı'nın veya yerel halk tarafından 'Gola Çetu Parkı' olarak adlandırılan alanın yıkılacağı şeklinde haberler yayımlanmış olup, bu bağlamda aşağıda yer alan açıklamamızın, kamuoyunun konuyu daha iyi anlaması bakımından gerekli olduğuna kanaat getirilmiştir" denildi.
Açıklamada, şunlar ifade edildi: "Tunceli Valiliği, söz konusu alanda cemevi ve ziyaret alanı bulunması sebebiyle bu alanın halka açık park ve rekreasyon alanı olarak kalmasını ayrıca bu alanın Tunceli Belediyesine veya İl Özel İdaresine tahsis edilmesini talep etmiştir. Söz konusu parkın baraj alanı içinde kalması sebebiyle devam etmekte olan dava mülkiyetle alakalı olup, bu alanın yıkımı gibi bir olay söz konusu değildir. Söz konusu alan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halka açık park ve rekreasyon alanı olarak kullanılmaya devam edecektir."
Video Haberler
-
'Destek mestek vermiyorum'
-
Kavgada ısırılarak koparılan kulağını martı kaptı
-
Ümraniye'de cip apartman boşluğuna düştü
-
Hatalı teşhis iddiası! Küçük çocuğun testisi alındı
-
Polis merkezinin bahçesi galeriye döndü
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Romalılar şampiyonluğu doyasıya kutladı
-
2 bin 800 yıllık mühür
-
Motosikletlinin feci ölümü
-
Jeofizik mühendisi ölü bulundu
En Çok Okunan Haberler
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
'Erdoğan kendi kabuğuna çekiliyor'
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL tazminat cezası
-
Türkiye tahmini değişti: 17 puanlık artış!
-
'TURKEN hakkında konuşmamız lazım'
-
Tayyar'dan Uçum’a zehir zemberek sözler