DSÖ Batı Pasifik Direktörü’nden, Covid-19 aşısına erişim sorunu uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Batı Pasifik Direktörü Dr. Takeshi Kasai, Batı Pasifik ülkelerinde kitlesel aşılamanın başlamasının 2021'in ortasını bulabileceğine dikkati çekerek risk grubundakilere öncelik verilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 16:06
DSÖ Batı Pasifik Direktörü’nden, Covid-19 aşısına erişim sorunu uyarısı
Abone Ol google-news

Dr. Takeshi Kasai, yeni tip koronavirüs aşılarının kısa dönemde salgını sonlandırmayacağı, Batı Pasifik ülkelerinin aşıya erken erişimde sorun yaşayabileceği uyarısında bulundu. Kasai bu nedenle, risk grubundakilere öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kasai ayrıca, "Aşı, salgını yakın gelecekte bitirebilecek bir gümüş kurşun değil" dedi.

“TEK DOZ AŞIYA SAHİP OLABİLİRİZ”

DSÖ Batı Pasifik Direktörü, "Eğer doğru ölçekte aşı üretebilecek yatırım yapılabilirse, 2021 sonuna doğru tüm ülkelerde öncelikli nüfus gruplarının aşılanmasına yetecek dozda aşıya sahip olabiliriz. Yüksek riskli gruplar dışında kalanlar içinse 12 ila 24 ay daha geçmesi gerekebilir. Bu durumda dahi belirsiz ve öngörülemeyen durumlar ortaya çıkabilir" diye konuştu.

TEDBİRLERİ ALMAYA DEVAM ETMELİYİZ

Aşı konusundaki gelişmeleri uzun bir tünelin ucundaki ışığa benzeten Takashi, "Her ne kadar artık yorulmuş da olsak, yalnızca kendimizi değil etrafımızdakileri de koruyacak tedbirleri almaya devam etmeli, elimizi yıkamalı, maske takmalı, sosyal mesafeye uymalı ve yüksek bulaşma riski olan yerlerden kaçınmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ, 60 yaş üstündekileri ve Kovid-19'la mücadele eden sağlık çalışanlarını "risk" grubu olarak değerlendirirken, aşı için bu guruplara öncelik verilmesini öneriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler