DSP'li Yağız'dan IMF sorusu

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2010 Yılı Bütçesi sunuş konuşmasında, 'IMF'ye el açmadık' demesine karşın IMF ile görüşmelerin başlatılması hangi ihtiyaçtan doğmuştur?" diye sordu.

Yayınlanma: 31.01.2010 - 09:53
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan şu soruların yanıtını istedi:
"Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2010 Yılı Bütçesi sunuş konuşmasında, "IMF'ye el açmadık" demesine karşın IMF ile görüşmelerin başlatılması hangi ihtiyaçtan doğmuştur? IMF, anlaşma karşılığında Türkiye'ye ne tür programlar empoze etmek istemiştir? IMF'den gelecek kaynak nerelerde kullanılacaktır? Peş peşe gelen son zamlardan sonra iyice bunalan halkımızın geçim derdinin çözümüne de IMF kaynaklarından katkı verilmesi söz konusu olabilecek midir? IMF ile anlaşmanın "gün, hafta" meselesi olduğunu söylemenize karşın bu sorular yöneltilinceye kadar bir sonuç alınamamıştır. Bu gecikmenin sebepleri nelerdir? Ülkemizin, IMF ile anlaşma yapmadan da yoluna devam edebileceği, hatta bunun daha doğru bir seçenek olarak görülebileceği yönündeki görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler