DTP konvoyundaki araba 4 kişiye çarpmış

İzmir'de geçen pazar günü, DTP konvoyunda çıkan kavga sırasında, daha önce 1 kişiye çarptığı belirtilen otomobilin biri çocuk, biri de polis memuru 4 kişiye çarparak yaralanmalarına neden olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 24.11.2009 - 13:54
Abone Ol google-news

Sorgusunun ardından dün serbest bırakılan otomobilin sürücüsünün, Savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alındığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, dün internetteki paylaşım siteleri ve TV'lerde yayımlanan amatör kamera görüntülerinin izlenmesinin ardından zanlının, ''bilerek aracı yayaların üzerine sürdüğü'' kanaatinin oluşması nedeniyle yeniden gözaltına alınmasına karar verildi.

Otomobilin sürücüsü İ.D'nin ''DTP mitingine gitmek üzere eşi ve 2 kardeşinin de içinde bulunduğu otomobille Kadifekale'den konvoya katıldığını, Üçyol'da olaylar meydana gelmesi üzerine polisin trafiği keserek araç geçişine izin vermediğini, bulundukları yere taş gelmesi nedeniyle kaçmak için gaza bastığını ve yoldaki polis ve vatandaşlara çarptığını'' söylediği öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürülen İ.D, gazetecilerin soruları üzerine, ''panikten dolayı'' bu olayın meydana geldiğini, kendisinin ''canavar olmadığını'' söyledi.

Zanlının çarptığı kişilerden birinin de çocuk olduğu belirtildi. Yaralılardan birinin kaburgalarında kırıklar bulunduğu bildirildi.

 

Sürücü tutuklandı

İzmir'de geçen pazar günü, DTP konvoyunda çıkan kavga sırasında, daha önce biri çocuk, biri polis memuru 4 kişiye çarparak yaralanmalarına neden olduğu iddiasıyla savcılık talimatıyla gözaltına alınan otomobil sürücüsü, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, dün internetteki paylaşım siteleri ve televizyonlarda yayımlanan amatör kamera görüntülerinin izlenmesinin ardından zanlının, ''bilerek aracı yayaların üzerine sürdüğü'' kanaatinin oluşması nedeniyle, savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alınan İ.D, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak İzmir Adliyesi'ne götürüldü.

Savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan İ.D, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler