DTP'de bayramlaşma

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ''Siz bırakın Kürt sorunun çözümünü, Türkiye'de demokratik adımları bile atmaya kalkışırsanız, bugün 12 Eylül Anayasası sizin önünüzde engeldir. 12 Eylülün ürünü olan Anayasa değiştirilmediği müddetçe Türkiye'yi demokratikleştiremezsiniz'' dedi.

Yayınlanma: 21.09.2009 - 13:35
Abone Ol google-news

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, parti genel merkezinde partililerle bayramlaştı.

Türk, bayramlaşma sırasında önce Kürtçe, ardından Türkçe olarak partililere seslendi, bayramlarını kutladı.

''Yıllardır barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesi verdiklerini'' iddia eden Türk, bunun, Türkiye'nin demokratikleşmesine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Partisinin kurulduğundan bu yana sorunların diyalogla çözülebileceğini dile getirdiğini anlatan Türk, bugün Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

''Yıllardır sürdürülen statükocu, asimilasyoncu anlayıştan Türkiye kurtulacak, farklılıkları kucaklayacak mı?'' diye soran Türk, şunları kaydetti:

''Yeni bir sayfa açmamız lazım. Beyaz bir sayfa açmamız lazım. Mesele de af değil. Toplumsal uzlaşmayı sağlayacak bir mantığın öne çıkartılması gerekiyor. Eğer bir mantıkla hareket edersek, Türkiye'nin halklarını sevgiyle kucaklaştırabiliriz. Bu nedenle atılacak adımların, gerçekten demokrasinin ruhuna uygun olması lazım.
Bugün açılımlardan söz ediyoruz. Evet, devlet yapabilir. Ama bu açılımların kalıcı hale gelmesi gerekiyor. Yapılması gereken çok şey var. Siz bırakın Kürt sorunun çözümünü, Türkiye'de demokratik adımları bile atmaya kalkışırsanız, bugün 12 Eylül Anayasası sizin önünüzde engeldir. 12 Eylülün ürünü olan Anayasa değiştirilmediği müddetçe Türkiye'yi demokratikleştiremezsiniz, değişimi, dönüşümü gerçekleştiremezsiniz. Bu nedenle, 12 Eylül Anayasası mutlaka Türkiye'nin gündemine getirilmelidir.''

Kuzey Irak'a yaptıkları ziyarete değinen Türk, Türkiye'deki demokratik açılım sürecinin Suriye, Irak ve İran'da da dikkatle izlendiğini anlattı.


DTP'ye ziyaretler

DTP'yi, Şeker Bayramı dolayısıyla bazı partilerin heyetleri ziyaret etti.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve MYK Üyesi Hatice Çoban'ın ev sahipliği yaptığı ziyaretlerde, konuklara çikolata, kolonya ve çay sunuldu.

Hasip Kaplan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı ve AKP MKYK Üyesi Orhan Yeğin'den oluşan heyetin ziyareti sırasında, kürt açılımı sürecinin barışa katkı sunacağına inandığını belirtti.

''Bu süreçte cesur olmak gerektiğini, artık okun yaydan fırladığını'' ifade eden Kaplan, ''Kürt sorununun çözülmesi durumunda, Türkiye'nin yalnız Ortadoğu'nun değil, dünyanın lider ülkelerinden biri olacağını, yıldızının parlayacağını'' söyledi.

Gedikli ise demokratik açılıma değinirken, gelecek süreçte, sorunların parlamento çatısı altında çözülmesi için herkesin katkı sağlaması gerektiğini belirterek, ''Herkes, elini taşın altına koymalı'' dedi.

DTP'yi, DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Dursun Akdemir ve Baki Mert; SHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Danışoğlu, MYK Üyesi Gaye Esen, PM Üyesi Ömer Tosun; SP Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, GİK Üyesi Mehmet Batuk ve Gençlik Kolları Başkanı Atik Akdağ'dan oluşan heyetler ziyaret etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler