DTP'den 'Nevruz' teklifi

Mecliste basın toplantısı düzenleyen DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif hazırladığını bildirdi. Özçelik, her yıl 21 Mart'ın ''Özgürlük ve Barış Bayramı Newroz'' olarak kutlanmasını teklif etti.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 11:49
Abone Ol google-news

Mecliste basın toplantısı düzenleyen DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, her yıl 21 Mart'ın ''Özgürlük ve Barış Bayramı Newroz'' olarak kutlanmasını teklif etti.

Osman Özçelik, Nevruz'un kutlandığı 21 Mart'ın tatil edilerek, barış etkinlikleri ve şölenlerle kutlanmasının amaçlandığını belirtti.

Yasa teklifinde ''Newroz'' kelimesini özellikle kullanan ve Nevruz efsaneleriyle ilgili bilgi veren Özçelik, Kürtçe'de New'in ''yeni'', Roz'un ise ''gün'' anlamına geldiğini söyledi.

BM tarafından 1966 yılında 21 Martın ''Dünya Irkçılığa Karşı Mücadele Günü'' olarak kabul edildiğini anlatan Özçelik, ''21 Martın bayram olarak kabul edilmesi, Türkiye'nin ırkçılığa karşı kararlı tutumunu dünyaya gösterilmesi açısından da ayrı bir önemi olacaktır. 21 Mart gününün gerginlik ve çatışma ile anılması yerine, yasal bir çerçeveye kavuşturularak, 'Özgürlük ve Barış Bayramı' olarak kutlanması, karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını güçlendirecek, her bayram gibi toplumsal barışa katkı sağlayacak bir gün olacaktır'' diye konuştu.

DTP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ''toprakların tanınmasına'' yönelik sözlerine ilişkin soruyu cevaplandıran Özçelik, ''20 yıllık mücadeleden kasıt, 1989'da EMEP'le başlayan demokratik mücadelemiz kastedilmiştir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler