Düğünün şimdi sırası mıydı?

Kanada bu yıl iki mühim seçime gidiyor. Bu iki seçimden birisi nisanda 10 eyaletin ve 3 özerk bölgenin yerel yöneticilerini koltuğa oturtacak, diğeri ise ekim ayında federal seçimle hükümet kuruluşunu, yeni parlamentoyu belirleyecek. İkisi de pek mühim! Şimdiden tüm siyasi partiler kolları sıvadı. Ayrılıkçı ve her şeye Fransız duran “Bloc Québécois”in de aralarında olduğu 5 ana siyasi partinin, tabii bu arada umut peşindeki irili ufaklı ötekilerin seçim gündemi hayli yoğun!

Yayınlanma: 05.01.2019 - 22:04
Abone Ol google-news

Kanada’nın “yakışıklı başbakanı” Justin Trudeau’nun bu seçimlerde koltuğu kaptıracağını söyleyenler de var; söylerler, dilin kemiği yoktur... Fakat ne olur ne olmaz demeli; o nedenle, merkez solda güreşen genç siyasetçimiz şimdiden ter atmaya başladı. Her kesimden siyasetçi de harıl harıl çalışırken yüzde 4’lük oyu olan çevreci hareketin Yeşiller Partisi ise düğün telaşesine kalkıştı.

Partinin en büyük etkinliği nisan ayında yapılacak düğün dernekle parti başkanını evlendirmek olacak görünüyor. Parti başkanı, 64 yaşındaki Elizabeth May dünya evine girmeye hazırlanıyor. İlk eşinden 24 yaşında kızı olan May, yıllarca tek başına bir hayat geçirmişti. Yalnızlık Allah’a mahsus! Kısmet bugüneymiş. May geçen yıla kadar yakın dost olarak arkadaşlık ettiği John Kidder’a kalbini kaptırdı.
İngiliz Kolombiyası- British Columbia eyaletinde “şerbetçiotu ziraatıyla iştigal eden” damat bey de şimdi deli divane bir âşık olarak yeni hayatına hazırlanıyor. Damadın iki çocuğu, dört torunu var; nişanlısı May, onları şimdiden benimsemiştir. Hasılı iyi bir aile kuracaklar; federal seçimlerden çıkıp hükümet kuramayacağına bakılırsa, bu olumlu bir adım sayılabilir.

İngiliz Kolombiyası’nın Victoria şehrinde geniş katılımlı kilise töreni yapılacağı duyurulmuştu, ayrıca o günün akşamına bir büyük davet verilecek.

Düğün telaşesiyle siyaseti boşladı diyerek Yeşil Parti içinde May’e karşı muhalif sesler yükselmekte gecikmedi. Ona karşıt parti teşkilatından çıkan çatlak seslere bakılırsa, “Düğünün şimdi sırası mıydı? Bunca sene bekledi, biraz daha beklese ne olurdu ki!” diyenler var. Zaten en bereketli muhalefet karşı tarafa değil, parti içinde yapılanıdır. Düğüne çeyrek kala bu serzenişlerle karşılaşan Genel Başkan kulaklarını tıkamıştır.

Gönül bu, ferman dinlemez!
Aşk kapıyı bir kere çalınca açmamak hiç olmaz; bir daha gelip gelmeyeceği bile belli olmaz. Hem zaten aşk dediğiniz postacı mı, kapıyı iki kere çalsın! İşte herkese nasip olmayacak biçimde aşka yakalanan May’in başında kavak yelleri esmeye başlayınca düğün siyasetin önüne geçti.
Bu işe en sevinenlerden birisi Başbakan Trudeau’dur, Yeşillerden çalacağı birkaç puanlık artık oyları bile hesaba çekiyor.

Çevreci düğün
Öte yandan düğünün şaşalı geçeceği haberleri Yeşiller ve çevreciler arasında huzursuzluk yarattı. Öyle anlaşılıyor ki, düğün masrafları varlıklı görünen damat beyin kesesinden harcanacaktır. Fakat gelin hanım, düğünde yapılacak her tür ikramın “düşük karbonlu” olacağını kamuoyuna şimdiden garantiledi. Her şey çevreci geri dönüşüme göre sipariş edilecek, tüm gıda maddeleri hormonsuz-organik olacak. Hatta bazılarına bakılırsa Yeşilci gelin, gelinliğini de yeşil renkte tasarlamaktadır; kim demiş siyaset yapmıyor diye!

Düğüne Başbakan ve eşi özel konuk olarak davetli. May, genç başbakana haber göndermiş: “Margot Kidder’ın erkek kardeşiyle evlenmekteyim!”

“Bayan Margot kimdi yahu?” diye Trudeau aile albümünü karıştırmak zorunda kaldı mı, bilmiyoruz. Şimdiki başbakanın babası, efsanevi başbakanlardan Pierre Trudeau’nun, üstelik evliyken, 1980’lerde romantik bir aşk yaşadığı şimdi hayatta olmayan ünlü sinema oyuncusu Margot düğünün davetlisiyle davet edeni arasındaki ailevi bir isim. Hatırlamadınız mı; Süperman filminde gazeteci kadını oynayan Margo işte canım!

[email protected]


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler