Dünyagöz Hastaneleri 15. yaşında Avrupa'ya açılıyor

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Türkiye'nin Avrupa'daki ilk tam teşekküllü göz hastanesini 1 Haziran'da Almanya'nın Frankfurt kentinde açacaklarını belirterek, ''Almanya'dan sonra 2011 içinde İngiltere hastanemiz yolda. 2012'de Ukrayna ve Rusya hastanelerimiz de geliyor'' dedi.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 11:52
Abone Ol google-news

Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun büyüme hedeflerini anlatan Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, bundan 15 yıl önce Dünyagöz Hastanesi'nin faaliyete girdiğini anımsattı. Kapıcıoğlu, göz sağlığı alanında Türkiye'de 11, yurt dışında ise 6 ayrı noktada faaliyet gösteren Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun, 15. yılını Almanya'da açmaya hazırlandığı tam teşekküllü hastane yatırımıyla kutladığını dile getirerek, ''Türkiye'nin Avrupa'daki ilk tam teşekküllü göz hastanesini 1 Haziran'da Frankfurt'ta açacağız. Almanya'dan sonra 2011 içinde İngiltere hastanemiz yolda. 2012'de Ukrayna ve Rusya hastanelerimiz de geliyor. Avrupalılar'ın gözlerini tedavi etmeye talibiz'' dedi.

Frankfurt Schaumainkai'da Mein Nehri kıyısında hizmete girecek hastanenin 8 milyon avroya malolduğunu ifade eden Kapıcıoğlu, Avrupa Birliği'nin kalbinde ''ilk kez'' bir Türk sağlık grubunun tam teşekküllü hastane açtığını söyledi. Kapıcıoğlu, Frankfurt Hastanesi ile Almanlar başta olmak üzere tüm Avrupalılara hizmet vereceklerini dile getirerek günde 250 muayene, 50 ameliyat ve 70 lazer ameliyatı yapma kapasitesine sahip hastanede, Alman devlet sigortası kapsamında her türlü komplike göz ameliyatının yapılacağını kaydetti.

Eray Kapıcıoğlu, Frankfurt'ta açılacak hastanenin Türkiye'de kornea bekleyen 8 bin kişiye de umut ışığı olacağını belirtti. Kornea ithalatının 5 yıldır durdurulmuş olmasının Türkiye'de kornea sıkıntısının yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Kapıcıoğlu, ''Frankfurt hastanemize ithal ettiğimiz kornealar ile Türkiye'de kornea bekleyen hastaları Almanya'ya götürüp nakil ameliyatını yapacağız. Hastaların Almanya hastanemize gelişleri tarafımızdan organize edilecek. Ulaşım ve konaklama bedeli almayacağız'' dedi.

'2 yıl içinde 61 milyon Avroluk yatırım...'

Kapıcıoğlu, Avrupa'daki yatırımlarının tüm hızıyla devam edeceğini bildirerek, ''Öncelikle 2011 yılında Almanya dışında İngiltere Londra'da hastane açmayı planlıyoruz. 2012 de ise Rusya, Ukrayna ve Körfez bölgesinde hastane açma planımız bulunuyor'' dedi. Yurtdışı yatırımlarını hızlandıran Dünyagöz'ün Türkiye'de de yeni hastanelerle büyümeye devam edeceğini ifade eden Kapıcıoğlu, mayıs ve haziran ayında Adana ve Samsun'da yeni hastaneler açacaklarını İzmir, Konya, Bursa ve Erzurum başta olmak üzere 6 şehirde daha olmayı hedeflediklerini söyledi.

Kapıcıoğlu, ''2011'de yatırım planımızı 31 milyon avro, 2012'de yatırım planımızı 30 milyon avro olarak yaptık. 2 yılda 1.200 kişiye daha istihdam yaratacağız. Yatırımlarımızı tamamlayıp 2 yıl içerisinde halka açılacağız. Halka arzımız 2012 yılın sonunda gündemimize gelecek'' dedi. Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun 15 yılda Türkiye sağlık turizminin büyümesinde öncü kurumlardan biri olduğunu dile getiren Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nda bugüne dek 250 bin yabancı hastanın tedavi olduğunu, geçen yıl ise 25 bin yabancı hastayı tedavi ettiklerini, 2011 sonunda 40 bin yabancı hasta hedeflediklerini söyledi.

'15 yılda 3 milyon 200 bin hastanın gözüne baktık'

Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Kazım Devranoğlu ise Dünyagöz'ün 15 yılda elde ettiği başarısının gelişmeye açık olmasından ve bilimin geldiği en son noktayı tedavi hizmetlerine yansıtmasından kaynaklandığını söyledi. Devranoğlu, ''15 yılda Dünyagöz hastanelerinin kapısından toplam 3 milyon 200 bin hasta girdi, 350 bin hasta büyük göz ameliyatı, 400 bin hasta lazer ameliyatı oldu ve sağlığına kavuştu'' dedi.

Göz sağlığının 19 ayrı branşında 240 farklı tedavi yöntemi uyguladıklarını belirten Devranoğlu, ''Tüm teknolojik imkan ve cihazları sunan Dünyagöz Grubu, branşlaşmanın getirdiği özelliğiyle bilimsel ve akademik bir laboratuvar niteliğinde. Hekimlerimizin dünya çapında uzmanlar, pek çoğu yurt dışındaki pek çok kongreye davet edilip kendi geliştirdikleri tedavi yöntemleri ile komplike göz tedavilerinin başarılı sonuçlarını anlatıyorlar'' diye konuştu.

Devranoğlu, kullandıkları tüm malzemelerin ve cihazların sağlıkta kalite standardı olarak kabul edilen Amerikan FDA onaylı olduğunu bildirerek, hastalarına sundukları hizmetin kalitesinin aynı olduğunu ifade etti.

Günlük 400 ameliyat kapasitesinin 50'sini SGK'li hastalar oluşturuyor

Kazım Devranoğlu, ''100 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet veren, Türkiye'de 11 noktada merkezi bulunan bir hastaneler zinciriyiz. Herkesin kaliteli sağlık hizmeti alma hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile de anlaşmamız bulunuyor. Ancak yurt dışından 25 bin yabancı hastayı her yıl tedavi etmemize rağmen şu anda günde 400 olan ameliyat kapasitemizin ancak 50 tanesini SGK'lı hastalar oluşturuyor'' dedi.

SGK'lı hastalardan fark almadan hizmet veren bazı küçük klinik ya da hastanelerde kullanılan kalitesiz malzemelerle, steril olmayan ortamlarda yapılan ameliyatlarda yaşanan komplikasyon ve vakaların artışına da dikkati çeken Devranoğlu, ''Göz, en komplike organlardan biridir ve ameliyatları da en ileri teknolojiyi gerektirmektedir. Ameliyat masrafları çok yüksek olmasına rağmen, sadece SGK'nın verdiği düşük fiyatlarla bu ameliyatları steril ameliyathanelerde, kaliteli malzemelerle yapmak mümkün değil. Dünyagöz olarak biz burada alım gücümüzü ortaya koyuyoruz ve bu ameliyatları devletin yaptığı sınıflandırma kriterimize uygun fark ücreti ile kaliteden asla ödün vermeden hastalarımıza sunuyoruz'' diye konuştu.

Devranoğlu, önemli olanın hastanın SGK'sı ile gittiği ilk sağlık noktasında en güvenilir şekilde tedavi edilip sağlığına kavuşması olduğunu vurgulayarak, SGK'nın az para verdiği ameliyatlarda malzeme kalitesi ve hijyen standardı gözetmeyen bazı merkezlere giden hastaların maalesef bir süre sonra doğru tedavi olamadıkları için hastalıklarının nüksettiğini ve devlete ek bir mali yük getirecek daha büyük sorunlar taşıyan vakalar haline geldiklerini anlattı. Basın toplantısının ardından Dünyagöz Hastaneleri Medikal Konsey üyeleri, kendi branşlarında dünyada göz alanında gelişen son teknoloji ve tedavi yöntemleri ile Dünyagöz hastanelerinde gelinen son noktaları anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler