Dünyanın en değerli markası

Marka danışmanlık şirketi Interbrand'in hazırladığı ''Dünyanın En Değerli Markaları 2011 Raporu''na göre, Coca Cola bu yıl da dünyanın en değerli markası seçildi.

Yayınlanma: 05.10.2011 - 16:22
Abone Ol google-news

Interbrand açıklamasına göre, listenin ilk on sırasında teknoloji şirketlerinin ağırlığı göze çarptı. En değerli ilk 10 markadan 7'sinin teknoloji şirketi olduğu listede, Apple ilk defa bu sene ilk 10 içerisinde yer aldı.

Interbrand İngiltere CEO'su Graham Hales, Türk ekonomisi ve Türkiye'den en değerli markalar listesine girebilecek bir marka çıkmasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:
''Türkiye takip etmekte olduğumuz yükselen bir ülke, önümüzdeki yıllarda listede bir Türk markasını da görmeyi umut ediyoruz. Türk markalarının nasıl global markalar olabileceğini araştıracak detaylı bir rapor planımız var. Yükselen bir ülke olarak Türkiye;nin gerçek marka potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.''

Zirvede yer alan 10 marka Coca Cola, IBM, Microsoft, Google, GE, McDonald;s, Intel, Apple, Disney ve Hewlett-Packard olarak sıralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler