Dursun öğretmen ikinci kez toprağa verildi

Van'daki depremde hayatını kaybeden, cenazesi karıştırıldığı için önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde defnedilen öğretmen Dursun Demir'in cenazesi, memleketi Sincan'ın Çimşit köyünde toprağa verildi.

Yayınlanma: 04.12.2011 - 13:52
Abone Ol google-news

Demir'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Sincan Belediyesine bağlı cenaze aracıyla Çimşit mezarlığındaki camiye getirildi.

Dursun Demir için düzenlenen törene, annesi Netice, babası Kamil, ablaları Mihriban, Şehriban ve Kezban, sözlüsü Olcay Özdemir ile yakınları, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçiller, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, öğrencileri ve Van'dan gelen meslektaşları ile vatandaşlar katıldı.

Törende, güçlükle ayakta duran anne Netice ve baba Kamil Demir, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Oğlunun tabutuna sarılan anne Netice Demir, ''Vatan için gittin, vatan için öldün. Mekanın cennet olsun. Peygamber efendimize komşu ol. Analık hakkım sana helal olsun yavrum'' diyerek ağıt yaktı. Aynı okulda görev yapan ve depremde enkaz altında kalarak yaralanan Demir'in meslektaşı Ömer Çimen de koltuk değnekleriyle cenazeye katıldı.

Demir'in cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çimşit mezarlığında toprağa verildi.

Cenazesi karıştırılmıştı

Depremden yaklaşık 2 ay önce Erciş'e atanan coğrafya öğretmeni Dursun Demir'in (29) oturduğu Beyoğlu Apartmanı 7.2 büyüklüğündeki Van depreminde yıkılmış, binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarında Dursun Demir'in bulunamadığı bildirilmişti.
Ailesi, depremde yaşadığı şokla şuurunu kaybettiği ve bilinçsizce dolaştığı düşüncesiyle depremden sonra Dursun Demir'i aramış, ancak genç öğretmenin depremde hayatını kaybettiği ortaya çıkmıştı.

Dursun Demir'in cenazesinin yanlışlıkla Hakkari'ye götürüldüğü ve Yüksekova'da defnedildiği kesinleşmiş, bunun ardından Demir'in cenazesi mezardan çıkarılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler