Düzce'de zincirli eylem

Düzce'de Organize Sanayi bölgesinde bulunan fabrikada çalışan işçiler kendilerini fabrikanın demir kapısına zincirleyerek tazminatları verilmeden işten çıkarılmalarını protesto etti.

Yayınlanma: 25.08.2014 - 14:44
Abone Ol google-news

Düzce'nin Beyköy mevkiinde bulunan 1'inci Organize Sanayi bölgesinde bulunan bir fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler tazminatları ödenmeden işten çıkarıldıkları ve başka fabrikalara iş başvurusunda bulunduklarında da eski çalıştığı fabrika yöneticilerinin engel olduğu iddiasıyla eylem başlattı. Eylem yapan işçiler kendilerini fabrikanın demir kapısına zincirleyerek işten atılmalarını protesto etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri zincirlerle kapıya bağlı olan işçileri ikna etmeye çalıştı.

İşçilerin tazminatsız olarak işten çıkartılarak mağdur edildiğini belirten Birleşik Metal-İş Sendikası Düzce Temsilcisi Talat Çelik, "İşçi arkadaşlar başka fabrikalara gittikleri zamanda eski çalıştığı fabrikanın yetkilileri tarafından engelleniyorlar. İş bulmalarının önüne geçiliyor. İnsanların çalışma hakkı engelleniyor. İşverenin bu antidemokratik tavrına karşılık böyle bir eylem yaptık" diyerek tepki gösterdi.

İşçiler jandarma ekiplerinin ısrarlarının ardından zincirli eyleme son verdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler