"Eczacıların ruh sağlığı bozuldu"

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, sürekli kesintiye uğrayan Medula Eczane Provizyon sisteminin, İTS'nin de devreye girmesiyle birlikte tamamen çöktüğünü ifade ederek, eczacıların ruhsal sağlığının bozulduğunu söyledi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.07.2010 - 10:53

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Eczane provizyon sisteminde yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve bu sistemin yenilenmesi için sayısız yazılı başvuru yaptıklarını bildirdi. Saydan, ancak gelinen noktada, İTS'nin de devreye girmesiyle birlikte zaten düzgün çalışmayan sistemin tamamen çökme noktasına geldiğini söyledi.


"Sistem bir gün çalışıyor, bir gün çalışmıyor"

"Devletin en büyük bütçeli kurumlarından biri olan SGK'nın halen bu sistem arızalarına bir sorun bulamaması, eski sistemin üzerine yeni verilerin yüklenmesiyle adeta yamalı bohçaya çevrilmesi son derece yanlış bir tutumdur" diyen Saydan açıklamasına şöyle devam etti:
"Yetkililerin; yaşanan bu arızaların vatandaşın ilaç alamamasıyla birlikte ne denli büyük sağlık sorunlarına davetiye çıkardığından habersiz, sanki eczanelerimizde her şey yolundaymış gibi açıklamalar yapması son derece talihsiz ve kabul edilemez bir davranıştır. Bir gün çalışan bir gün çalışamayan, çalıştığında da ancak 15 dakikada bir reçete işleyebildiğimiz sistem, üstelik sürekli verileri karıştırmakta ve hata vermektedir. Bunları görmezden gelerek açıklama yapanların, sistemin sadece kendi binalarında çalışmasını izleyerek beyanat vermekten vazgeçmeleri gerekmektedir. Bu yüzden yetkilileri açıklama yapmadan önce yaşadığımız sıkıntıları birebir görmeleri için bir gün eczanelerimizde bizlerle birlikte çalışmaya davet ediyoruz."


"10 Temmuz geldi hâlâ raflarımız karekodsuz ilaçlarla dolu"

Öte yandan İlaç dağıtım kanallarınca yapılan açıklamada 10 Temmuz tarihine kadar raflardaki karekodsuz ilaçların tamamının karekodlanacağının belirtildiğini söyleyen Saydan, "Ancak bununla ilgili halen bir çalışma yapılmadığı için eczane raflarımızın çoğu karekodsuz ilaçlarla doludur. Ne olacak bu ilaçlar? Eczacılar sermayelerini çöpe mi atacaklar?" dedi.

Eczacıların, artık işlerini yapmak, hastalara ilaç vermek istediklerini belirten Saydan, Gerek karekodsuz ilaçlar gerekse çalışmayan sistem yüzünden hastalarla sürekli karşı karşıya gelip, hastaların öfkesine maruz kalmak istemediklerini kaydetti.

"Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Eczacılarımızın ruhsal sağlığı bozulmuş, dayanacak güçleri kalmamıştır" diyen Saydan, bu yüzden düzenli çalışan bir sistemin kurulması için ivedilikle çalışmaların hızlandırılmasını ve stoklardaki karekodsuz ilaçların firmalara yasal sorumluluklarını hatırlatılarak, bir an önce karekodlanmasını talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler