Eğitim-Sen'den uyarı

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, ''Beden eğitimi, müzik ve resim branşlarının ders saatlerini azaltmak öğrenciler ve eğitim sistemi açısından pek çok olumsuzluk ortaya çıkaracaktır'' dedi.

Yayınlanma: 09.10.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2009–2010 eğitim öğretim yılı ve sonrası için belirlemiş olduğu ''Orta Öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi''nde beden eğitimi, resim ve müzik derslerini tüm liselerde ''seçmeli zorunlu ders'' yaparak ders saatlerini azalttığını anımsattı.

Yapılan düzenlemeye göre 9'uncu sınıflarda 2 saat, 10'uncu, 11'inci ve 12'nci sınıflarda bir saatlik beden eğitimi, müzik ve resim derslerine yer verildiğini belirten Bozgeyik, ''bu üç dersin bakanlık tarafından önemsiz görüldüğünü'' iddia etti.

Beden eğitimi, resim ve müzik derslerinin ders saatlerinin azaltılmasının kabul edilemez bir uygulama olduğunu savunan Bozgeyik, şunları kaydetti:

''Beden eğitimi, müzik ve resim branşları, müfredatından uygulanışına, öğrencilere kazandırdıklarından derse giren öğretmenlerin mezun oldukları bölümlere kadar önemli farklılıklar göstermektedir.

Beden eğitimi yetenek, resim ve müzik ise sanatsal derslerdir. Bu branşların ders saatlerini azaltmak öğrenciler ve eğitim sistemi açısından pek çok olumsuzluk ortaya çıkaracaktır.

Öğrencilerin bu üç dersten birisini seçmesi diğer branşları olumsuz etkileyecek, bunun en somut sonucu bu branşlarda öğretmen ataması ya çok az yapılacak ya da hiç yapılmayacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler