El Kaide iddianamesi kabul edildi
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Ocak ayında terör örgütü El Kaide'ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 6 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.
Terör örgütü El Kaide'ye yönelik Van, Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda tutuklanan 6 şüpheli hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.
Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 207 sayfalık iddianamede, sanıklar hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Resmi belgede sahtecilik" ve "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 15 ile 22.5'er yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.
Terör örgütü El Kaide'nin tarihçesi, kuruluşu, amaçları, cihad çağrıları, stratejisi, yapılanmaları, hedefleri ve sorumlu tutuldukları eylemlerin ayrıntılarıyda değerlendirildiği iddianamede, Suriye'de 23 Haziran 2013'te başları kesilen 3 Hıristiyan din adamını öldürenlerden olduğu tespit edilen El Kaide terör örgütü mensubu Magomed Abdurakhano'nun 4 Temmuz 2013'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan aramalarda Bağcılar'da Mevlüt Kuşman'ın evinde, Fatim Madan ve Ahmad Ramzanov ile birlikte yakalandıkları belirtildi.
Örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen İbrahim Şen'in ifadesinde daha öncede El Kaide terör örgütüne üye olmak suçundan yargılandığını, ceza aldığını ve dosyanın Yargıtay'da olduğunu belirterek hakkındaki suçlamaları kabul etmediği bildirildi.
El Kaide terör örgütünün eylemlerini tasvip etmediğini, silah verip gönderdiği kimsenin olmadığını ileri süren İbrahim Şen'in ifadesinde şöyle denildi: "Kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün ile alakalı olarak çalışma yapmam istendi. Ancak ben daha önceki Muhammed Genç olayından sonra bu işin içine girmeyeceğimi söyledim. Burada geçen 10 tane keleşim, 2 tane artçım var ibaresi Suriyeli korumalar olabilir. Yardım dağıttığımız sırada bize eşlik eden silahlı kişiler oluyordu. Bu kişilerde Özgür Suriye Ordusunun içerisindeki kişiler oluyordu. Bunları kastettiğimi düşünüyorum. Savaş ortamında bu şekilde silahlı korumalar olmadan yardım kuruluşu da olsanız hareket etmeniz mümkün değil."
Şüphelilerden Orhan Yaşar ise, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, kaçırılan Milliyet Muhabiri Bünyamin Aygün ile ilgili konuşmaları için "Sadullah, Übeyit'e gazeteciyi kurtarmak için fidye isteyen aracılara istedikleri fidyeyi vermesini ve eğer aracılar gazeteciyi bırakmazlarsa, kendisinin bu aracıları bir yerlerde yakalattıracağını anlatmıştır. Fakat bu gazeteciyi fidye isteyen hiçbir aracı kurtaramamıştır. Benim duyduğuma göre gazeteciyi kurtaran MİT olmuştur. Ben gazetecinin Suriye'deki hangi gruplar tarafından kaçırıldığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Şüphelilerin savunmaları, müşteki ifadeleri, tanık beyanları, gizli tanık ifadeleri, tape kayıtları, ortam dinleme kayıtlarının yer aldığı iddianamede sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Resmi belgede sahtecilik" ve "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 15 yıl ile 22,5'er yıl arasında hapis cezalarıyla cezalandırılmaları talep edildi.
En Çok Okunan Haberler
- Bahçeli'nin açıklamaları sahaya nasıl yansıdı?
- Cinsel içerikli videolar çeken karı-koca tutuklandı
- PKK Suriye’nin Silahlı Kuvvetleri Oluyor
- İstanbul'da berber ücretlerine dev zam!
- CHP ne yapmalı?
- Özgür Özel, Erdoğan'a seslendi
- Kılıçdaroğlu’ndan videolu mesaj
- Ölü ve yaralılar var!
- Erdoğan'dan Özel'in 'savaş ilanı' sözlerine yanıt
- Cem Yılmaz'ın yeni evi dudak uçuklattı!