El Kaide tehdit etti

El Kaide terör örgütü, bir internet sitesinde Alman askerlerini hedef alan tehdit yayımladı. Söz konusu internet sitesinde, hafta sonunda, El Kaide'nin medya birimi Essahab logosuyla ve Afganistan'daki Taliban karşıtı savaşta Almanya'nın da yer almasına atıfta bulunan "Almanya için kurtarma paketi" başlıklı video mesaj yayımlandı.

Yayınlanma: 19.01.2009 - 07:29
Abone Ol google-news

El Kaide terör örgütü, "Almanya için kurtarma paketi" başlıklı bir video yayımladı. Görüntülerdeki maskeli bir kişi Almanya'yı tehdit ederek, Alman askerleri için hiçbir yerin güvenli olmadığını öne sürdü. Görüntülerde, bu kişinin Alman "Ebu Talha" olduğu ibaresi yer aldı.

Almanya İçişleri Bakanlığı da cumartesi günü Kabil elçiliği önündeki saldırı ve video tehdidiyle ilgili açıklamasında bu durumun, "Almanya'nın, El Kaide için özel bir odak olduğunu gösterdiği" belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, videoda yer alan kişinin 2007'nin ilk yarısında ülkeden ayrılarak Pakistan-Afganistan sınırındaki bir kampta militan olmaya gittiğine inanıldığı ifade edildi. Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Almanya Büyükelçiliği binası önünde düzenlenen ve Taliban tarafından üstlenilen saldırıda 5 kişi ölmüş, yaklaşık 30 kişi de yaralanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler