Emanet altınları alan kuyumcu kayıplara karıştı

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde bir kuyumcu, hırsızlık olaylarından korktukları için altın ve paralarını kendisine emanet eden vatandaşları dolandırarak kayıplara karıştı.

Yayınlanma: 28.12.2014 - 19:20
Abone Ol google-news

İddiaya göre, Sultangazi Gazi Mahallesi'nde yaşayan ve esnaflık yapan çok sayıda kişi, hırsızlık olaylarından korktukları için para ve ziynet eşyalarını, yaklaşık 10 yıldır Fevzi Çakmak Caddesi'nde kuyumculuk yapan Emrah Ç.'ye teslim etti. Ancak vatandaşlar, Emrah Ç.'nin geçen Cuma günü kuyumcu dükkanını boşaltarak kaçtığını duydu. Kuyumcuya telefonla ulaşamayan vatandaşlar, dolandırıldıkları gerekçesiyle polise ve savcılığa giderek şikayetçi oldu. Vatandaşlar, Emrah Ç.'nin kendilerine “Para ve altınlarınızı bana getirin. Hırsızlar evlere dedektörlerle giriyor. Benim dükkanın sigortası var" diyerek kandırdığını söylediler.

"NİNEMİN KEFEN PARASINI BİLE GÖTÜRDÜ"
Kuyumcu Emrah Ç.'yi yakından tanıyan ve arkadaşlık yapan Kudret Polat, "Kendisi esnaf, 8 yıldır tanıyoruz. Bize güven verdi. Biz de elimizdeki bütün ziynet eşyalarını evde tutmamak adına ona kasada saklaması için emanet ettik. Herkes güveniyordu. Benim altınlarımla birlikte 125 bin TL gitti. Benim aile çevremden 250 bin TL'ye kadar dolandırdı. Gazi'de çok hırsızlık olayı oluyor. Biz, kasada güvende olur, kuyumcu dükkanı güvenlidir diyerek verdik. Yıllardır tanıdığımız için de herkes güveniyordu. Defalarca ulaşmaya çalıştık, telefonları kapalı. Ailesinden kimseye ulaşamıyoruz. Bizim dışımızda burada esnaflardan da dolandırdığı oldu. Hatta büyükannemin kefen parası diye dedemden kalan bir miktar parayı bile alarak kaçtı" diye konuştu. 
 
"YETİM ÇOCUĞUMUN PARASINI ALIP GİTTİ"
Emrah Ç.'ye çok güvendiği için altınlarını verdiğini söyleyen Şerife Doğan ise “Emrah böyle bir şey yapacak bir insan değildi. Hırsızlık olaylarından korktuğumuz için paramızı verdik. Yetim çocuğumun parasını alıp gitti" dedi.
 
"YATIRDIĞIM PARALARIN BANKA DEKONTLARI DURUYOR"
Murat Doğan adlı başka bir mağdur da, “Banka havalesiyle 10 bin TL gönderdim. Çok pişmanım. Şikayetçi oldum. Banka dekontları elimde, polise başvurdum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler