Eminağaoğlu için de ihraç istemi

Adalet Bakanlığı, Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'dan sonra YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu için de ihraç isteminde bulundu.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 11:38
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkındaki raporu tamamladı. YARSAV Başkanı'nın meslekten kesin ihracı istendi.

Eminağaoğlu'nun, Cumhuriyet mitinglerine katıldığı, Adalet Bakanı ve müsteşarı hakkında açıklamalar yaptığı, Ergenekon soruşturma sürecinde verdiği demeçler ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçimi sırasındaki tartışmalara katılması Adalet Bakanlığı'nın ihraç talebinin gerekçelerini oluşturdu.

 

"Bana yapılmış bir tebligat yok"

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin hakkında yaptığı soruşturma sonunda ''meslekten ihraç isteminde bulunduğu'' yönündeki haberlerle ilgili olarak, ''Bana yapılmış bir tebligat yok ama duyumlarım ihraç isteminin doğru olduğu yönünde'' dedi.

 

"Yeni bir durum değil"

Öte yandan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir gazetecinin, ''Osman Kaçmaz'a ilişkin bir karar var, meslekten ihracına ilişkin. Onun değerlendirmesini yapar mısınız?'' sorusuna, ''Yeni bir durum değil. 2008'de başlamış bir soruşturma. Bizim Teftiş Kurulu ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz kendi işlemlerini bitirip ilgili başsavcılığa göndermiş. Bundan sonra süreç bağımsız yargıda işleyecek. Hep beraber takip edeceğiz'' yanıtını verdi.


Avukattan açıklama

Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, Adalet Bakanlığı müfettişlerince Kaçmaz hakkında disiplin yönünden hazırlanan raporun, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sunulduğunu belirtti.

Doğan, raporda, müvekkili Kaçmaz hakkında, 1 kez ''meslekten ihraç'' ve 2 kez de ''yer değiştirme'' isteminde bulunulduğunu kaydetti.

Avukat Doğan, Kaçmaz ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı'nca da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunularak, ''görevine ilişkin suçlar'' kapsamında 4 kez ''adli soruşturma'' yapılmasının talep edildiğini açıkladı.

''Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Bakanlığında geçen hafta yapılan incelemenin ardından, Adalet Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporun sunulmasının manidar olduğunu'' ifade eden Doğan, müvekkili Kaçmaz ile ilgili olarak, usul ve yasaya aykırı telefon dinlemelerinin suça dayanak yapıldığını ileri sürdü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaçmaz ile ilgili mütalaa hazırlayarak, 5 gün içerisinde Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na başvuracak. Kovuşturma sonucunda Kaçmaz'ın yargılanmasını karar verilirse Kaçmaz birinci sınıf hakim olduğu için yargılama Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde yapılacak.

Hakim Osman Kaçmaz hakkındaki disiplin soruşturması kapsamında istenen ''meslekten ihraç'' ve ''yer değiştirme'' cezalarını ise HSYK karara bağlayacak. HSYK'nin vereceği karara Hakim Kaçmaz'ın itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, HSYK'nin yedek üyelerinin de katılımıyla İtirazları İnceleme Kurulu görüşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler