Emniyet odaklı şüpheler var!

Ali İsmail’in katillerinden biri tutuklansa da emniyet odaklı şüpheler bitmek bilmiyor...

Yayınlanma: 21.07.2013 - 07:48
Abone Ol google-news

19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın sokakta coplu, sopalı kişilerce dövülerek öldürülmesine ilişkin soruşturmada, dövme anına ilişkin görüntülerden bir bölümünün silinmesinin yankıları sürerken bu kez de hakkında tutuklama kararı verilen Serkan K.’nin adliyeye sevk edilmeyip iki gün Emniyet’te bekletilmesi “kuşku” yarattı.

Önceki günden beri Emniyet’te bekletilen Serkan K. dün akşam üzeri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, yaşananlardan endişeli olduklarını belirterek “Şüpheli hakkında yakalama kararı çıkıyor, bir anlamda tutuklama kararı verilmiştir. Ona rağmen Emniyet’te tutulması tuhaf. Tutuklama kararı verilmişse yüzüne okunup kişinin cezaevine gönderilmesi gerekiyor ama Emniyet’te tutuldu” sözleriyle kaygısını dile getirdi.

Serkan K.’nin Emniyet’te neden bekletildiği sorusu yanıtsız kalırken “delillerin karartılacağı” kuşkusu ortaya çıktı. Cumhuriyet’e gelişmeleri anlatan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, “Görüntüler incelendiğinde bazı kişilerin polis olma şüphesi içine düşürüyor bizi. Bu aşamada bir polis şüpheliyken diğer şüphelinin Emniyet’te kalması doğal olarak bizi endişeye sokuyor” diye konuştu. “Delillerin karartılması endişesi mi?” sorusu üzerine de Gürkan Korkmaz, “Tabii ki özellikle harddisk olayını yaşadıktan sonra şimdi de bu. Tesadüf değilmiş gibi geliyor” yanıtını verdi. Avukat Korkmaz, “Bu süreçte bir de savcı değişti. Bütün bunları nasıl yorumlayacağız bilmiyoruz. Bekleyip görmek istiyoruz ama zaman aleyhimize işliyor” değerlendirmesini yaptı.

Gürkan Korkmaz, daha iki hafta önce kardeşini yitirdiğini anımsatarak “O Allah’ın emri. Ona müdahale edemeyiz ama avukat olarak adalet sisteminin bu şekilde işlediğini ya da işlemediğini, müdahale edemediğimi görünce daha çok üzülüyorum” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler