ENKA'da Karanlık Korkusu

25. yaşını kutlayan ENKA Kültür Sanat etkinlikleri; Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği, Studio Oyuncuları tarafından sahnelenen 'Karanlık Korkusu' ile devam ediyor.

Yayınlanma: 17.02.2013 - 19:45
Abone Ol google-news

Yaratıcı sahne düzeni ile modern yaşama dair soyut bir korku bağlamı kuran oyun; 19 Şubat, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda.

 “25. Yılda Hayallerin Gücü Adına” sloganıyla yola çıkan 25. ENKA Kültür Sanat Buluşmaları; Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “Karanlık Korkusu” ile devam ediyor. Işık ve ses tasarımını da Tekand’ın hazırladığı oyun; çağdaş insanın, sistemi işleten bir piyona dönüşmesini, oyun alanının simülasyon odasına dönüştüğü bir sahneleme düzeni içinde seyirciye sunuyor. 

Dönüşüm ve korkunun, korkulanın kendisinden çok daha korkunç olduğu gerçeğini gözler önüne seren “Karanlık Korkusu”; karanlıktan kaçarken ışığın içinde kör oluşu, sistemin dilini, her reddediş çabasının itaat edilmesi gereken bir komuta dönüşmesini, her adımın sistem tarafından, sistemi işleten kurallardan biri haline getirilmesini gözler önüne seriyor. 

Studio Oyuncuları tarafından sahnelenen oyunda, Arda Kurşunoğlu, Ahmet Sarıcan, Naci Adıgüzel, Ridade Tuncel Sarıcan, Şahika Tekand ve Tuluğ Ülgen performanslarıyla göz dolduruyor. Yönetmen yardımcılığını Ayşe Draz ile Verda Habif’in yaptığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Esad Tekand’a, müzikleri ise Ayşe Gedizoğlu’na ait. 

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

www.enkasanat.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon