Erdoğan: Attığımız imzanın arkasında duruyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Türk sporu büyük bir kaosun içindedir. Sayın Cumhurbaşkanın vetosu kaotik ortamın daha da derinleşmesine neden olmuştur. Parti olarak attığımız imzanın arkasında duruyoruz" dedi.

Yayınlanma: 06.12.2011 - 13:30
Abone Ol google-news

İstanbul'da spor camiasının temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, şöyle dedi:
"Sayın Cumhurbaşkanı'nın Sporda Şiddet Yasasını veto etmesi Türk sporunda kaotik bir dönemin yaşanmasına neden olacaktır. Bugün futbolumuzda belirsizlik, moralsizlik ve her geçen gün değer yitiren bir süreç yaşanmaktadır. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapılması bütün partilerin ortak iradesi ile gerçekleştirilmiştir. Sonrasında bu yasa bilinçli bir biçimde 'şike yasası' olarak tanımlanmış böylece kamuoyu yanıltılarak yasanın çıkması engellenmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanı kamu vicdanını gerekçe göstermektedir. 4.5 yıl boyunca hiçbir yasayı veto etmeyen Sayın Cumhurbaşkanı, kamuoyunun vicdanında derin yaralar açan ve geniş toplum kesimlerini mağdur eden nice yasaya onay vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanı yasayı tümden veto edeceğine hangi maddelerin değiştirilmesi gerektiğini belirtseydi çok daha yerinde bir tavır almış olurdu. Bu yasanın kişiye özel yasa olduğunu söyleyenlere ve Sayın Cumhurbaşkanı'na Necmettin Erbakan olayını hatırlatmayı borç bilirim."

TBMM'nin sporu siyaset üstü bir konu olarak gördüğünü ve bu çerçevede bir tavır ortaya koyduğunu belirten Toprak, şöyle dedi:
"Daha önce çıkan yasanın eksikliklerini gidermek ve spordaki belirsizliği ortadan kaldırmak parlamentonun görevidir. Bu durum parlamentonun görevleri arasında yer alan olağan bir durumdur. Türk futbolunda bir kaos yaşanıyorsa parlamentonun görevi yaşanan olumsuzluklara çözüm üretmektir.

Bugün Milli Takımımız Avrupa Şampiyonasına katılamıyorsa bu belirsizlik ve kaostan dolayıdır. Bu veto ile birlikte sporumuzdaki kaos devam edecektir. Buna ek olarak takımların sponsorluk, canlı yayın, bilet gelirleri, malzeme satışlarındaki düşüş daha da artacaktır. Ekonomik alanda yaşanan kriz çoğu kulübü iflasın eşiğine getirecektir.
Sonuç olarak biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak attığımız imzanın arkasındayız. TBMM'nin itibarı ve güvenirliğinin zedelenmemesi için bütün partiler attıkları imzanın arkasında durmalılar. Eğer futbolumuz kaosa teslim edilirse çok uzun yıllar toparlanamayacaktır. Bunun vebali herkesin boynunda olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler