Erdoğan: Camileri devlet yapmıyor

Başbakan Erdoğan, Üsküdar'da yeni açılan Hz. Ali Camisi'ni ziyaret etti. Erdoğan, camilerin devlet eliyle yapılmadığını söyledi.

Yayınlanma: 04.08.2012 - 15:55
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün ibadete açılan Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'ni ziyaret etti. Burada öğle namazını kulan Erdoğan'a Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti.

Namaz sonrası yurttaşlarla konuşan Erdoğan, "Şunu da bilmenizi istiyorum. Kesinlikle Mimar Sinan Camisi'nde olduğu gibi Hazreti Ali Camisi'nde de Selmani Farisi'de de buralar asla devlet eliyle yapılan yaptırılan camiler değildir. Hayırseverlerimiz vasıtasıyla yapılan yaptırılan camilerdir. Bizim milletimiz hayırseverdir. Yeter ki eseri görsün, aldatılmadığına inansın, işte hemen anında bu tür eserler çıkıveriyor. İnşallah buna benzer birçok eser ülkemizde yükselecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Hazreti Ali Camisi'nin bu çevredeki gerek Emniyet gerek Burhaniye mahallelerinde oturanlara ve tüm halka hayırlı olmasını ve buradan birçok yavrunun yetişmesini diliyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler