Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi: 'Sizi bu adamdan kurtarmak istiyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik müzakerelerin durdurulması çağrısı yapan raporu kabul etmesine tepki gösterdi. AP'nin kararlarının bir bağlayıcılığı olmadığını söyleyen Erdoğan ''AB ile ilgili müzakereler durdurulacakmış. Durdursanız ne yazar durdurmasanız ne yazar. Keşke öyle bir karar verseler ama vermezler, veremezler" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 16.03.2019 - 21:55
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataköy'de Büyük Samsun buluşması programına katıldı. Programda konuşan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik müzakerelerin durdurulması çağrısı yapan raporu kabul etmesine tepki gösterdi.

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin Avrupa Parlamentosu'na bir cevap olacağını söyleyerek, “Avrupa Parlamentosu hangi kararı alırsa alsın bunun bir bağlayıcılığı yok. AB ile ilgili müzakereler durdurulacakmış. Durdursanız ne yazar durdurmasanız ne yazar. Keşke öyle bir karar verseler ama vermezler, veremezler" ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1296128>

"Biz 31 Mart'ta sizi de bu adamdan kurtarmak istiyoruz"

Erdoğan, Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısına ilişkin ''Müslüman üzerinden ve inanç üzerinden siyaset yapmanın ne kadar kötü sonuçlar doğuracağını Yeni Zelanda örneği göstermiştir” ifadelerini kullanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Terörün kaynağını İslam dünyasına getiriyor. İslam dünyasını terör kaynağı olarak gösteren bu zat yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye ana muhalefet partisi lideri. Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Kardeşlerim daha bu adamın peşinden ne kadar gideceksiniz. Biz 31 Mart'ta sizi de bu adamdan kurtarmak istiyoruz”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler