Erdoğan Mısır'a gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12-15 Eylül tarihlerinde Mısır, Tunus ve Libya'yı ziyaret edecek.

Yayınlanma: 07.09.2011 - 11:12
Abone Ol google-news

Başbakanlık'tan yapılan basın açıklamasına göre Başbakan Erdoğan, beraberinde bakanlar, üst düzey bürokratlar ve işadamlarından oluşan bir heyetle 12-15 Eylül 2011 tarihleri arasında Mısır, Tunus ve Libya'yı ziyaret edecek. Söz konusu ziyaretler sırasında, yeni bir sürece girmiş bulunan bu dost ve kardeş ülkelere Türkiye'nin verdiği destek vurgulanacak, çeşitli alanlarda gerçekleştirilebilecek işbirliği imkânları ele alınacak.

Başbakan Erdoğan 12 Eylül Pazartesi günü intikal edeceği Mısır'da Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ve Başbakan İsam Şeref ile görüşecek. Ziyaret sırasında, Başbakan Erdoğan ile Mısır Başbakanı İsam Şeref tarafından, Türkiye ve Mısır arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi tesisine ilişkin Ortak Siyasi Bildirge'nin imzalanması ve de bu çerçevede ekonomi, ticaret, eğitim, kültür, spor, basın, kamu yönetimi ile karşılıklı yatırımların teşviki alanlarında bir dizi anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüşmesi ve Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nda bir konuşma yapması beklenen Başbakan REcep Tayyip Erdoğan, Kahire'de Mısır'ın öndegelen siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tahrir Devriminin genç liderleri ve Mısır'da yatırımı bulunan Türk müteşebbisleri ile de biraraya gelecek.

Başbakan Erdoğan, Mısır'ın ardından 14 Eylül'de Tunus'a yapacağı ziyarette ise Cumhurbaşkanı Vekili Fuad El Mebazza, Başbakan El Baci Kaid El Sebsi ve öndegelen siyasi parti liderleri ile görüşmelerde bulunacak.

Başbakan Erdoğan, 15 Eylül'de Libya'ya yapacağı ziyarette ise Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüşecek. Bu ziyarette, Libya'daki siyasi dönüşüm, kurumsal yeniden yapılanma ve ekonomik kalkınma sürecine, Türkiye'nin sağlayabileceği katkılar ele alınacak.

Erdoğan'a Mısır brifingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve partili yetkililerden önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Mısır ziyareti öncesi brifing aldı.

Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından Başbakan Erdoğan Mısır ziyareti gündeminde kurmayları ile bir araya geldi. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın hazır bulundu. Toplantıda Erdoğan'ın 12 Eylül tarihinde Mısır'a yapacağı ziyaret öncesi brifing aldığı ve Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına ilişkin bilgilerin aktarıldığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler