Erdoğan: Parası olmayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçmesin

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de "Parası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçer, diğerleri diğer iki köprüden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç. Onlardan da memnun değilsen sandalla geç" diye cevap verdi.

Yayınlanma: 22.06.2018 - 16:55
Erdoğan: Parası olmayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçmesin
Abone Ol google-news
<video:1005565>

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , İstanbul'da düzenlediği mitinglerde AKP'lilere seslendi. Erdoğan, konuşmalarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 'ye şu ifadelerle cevap verdi:

" Yavuz Sultan Selim Köprüsü 'nün ne gereği var" diyorlar. Bunlar Demirel'in, Özal'ın yaptığı köprüye de aynısını söylediler. Ne diyor, "Onun şöyle ücreti var, bunun şöyle ücreti var". Yav kardeşim. Öyle veya böyle, sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 'nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç. Onlardan da memnun değilsen sandalla geç"

<video:1005226>

YURTTAŞ GEÇMESE DAHİ PARA ÖDÜYOR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yap-İşlet-Devret modeliyle yapıldı ve köprüyü inşaa eden firmaya 135 bin araç geçiş garantisi verildi. Bundan dolayı köprüden parası olmadığı için yurttaşlar geçmese dahi toplanan vergilerle devlet şirkete para ödüyor. Öte yandan 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinden 3., 4., 5. Sınıf araçların tamamının ve 2. Sınıf araçların bir kısmının geçmesi yasak (Aks mesafesi 3,20'nin üzerinde olan araçlar). UKOME Kararı gereğince geçmesi yasak olan araçların Boğaz Köprülerinden geçmesi hal?inde aracın sınıfına göre geçiş ücreti tahsil edilmekte ve idari para cezası uygulanıyor. Söz konusu araçların Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanması zorunlu.

<haber-yatay:703522,493238>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler