Erdoğan: Seçilirsem tarafsız olmayacağım

Köşk adayı AKP'nin grubunda konuştu. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanılığı adaylığı sürecinde istifa etmemesinin gerekçesini 'Tutturmuşlar Erdoğan istifa etsin diye. Bunlar Anayasa'yı okumuyorlar' diyerek savundu.

Yayınlanma: 08.07.2014 - 11:55
Abone Ol google-news

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Cumhurbaşkanlığı çalışmasına başladık. 32 ilimizde miting yapacağız. Cuma açıklayacağımız vizyon belgesinin son çalışmalarını yaptık. Cuma günü Haliç Kongre Merkezi'nde cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini kamuoyu ile paylaşacağız. Orada kullanacağımız materyalleri, sloganlarımızı da duyuracağız.

-CHP şu anda tıpkı tek parti dönemlerde olduğu gibi millete itibar etmiyor. Milletin iyi bir seçim yapabileceğine inanmıyor. 1989'da Özal'ın cumhurbaşkanı olmasına, 2007'de bizim cumhurbaşkanımızı seçmemize karşı çıktılar. Şimdi de siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adate cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin vitririne bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler.

- 2007'de cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman aynı şer cephesi yeniden kuruldu. 367 şartı biz cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman ortaya çıkarıldı.

- 1989 yılında Özal'a sivil diktatör diyen, seçilirse indiririz diyen CHP, 2007 yılında aynı tehditleri bize karşı savurdu. 27 Nisan bildirisi cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman yayınlandı. Alenen Meclis tehdit edildi. 27 Nisan bildirisini geldiği yere gönderdik. Asla geri adım atmadık.

-CHP zihniyeti hep halktan kopuktu. Devlet halka, hep ver dedi, verdiler. Öl dedi, öldüler. Millet artık vermiyor alıyor.

- 10 Ağustos'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'liler dahil, CHP, MHP, HDP ve parlamento dışındaki diğer partilerden de oy alacağımıza yürekten inanıyorum. Diğer partiler çıkardıkları adaylarla seçmenlerini tam bir hayal kırıklığına uğrattılar.

'Tarafsız olmayacağım'

- CHP Türkiye'nin vitrinine bir saksı seçmenin peşinde. Cumhurbaşkanı tarafsız olur mu? Tarafsız olmayacağı. Devletin değil milletin tarafında olacağım. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Gerektiğinde cumhurbaşkanı Iğdır'ın su sorunuyla da, 3. köprüyle de, paralel yapıyla da ilgilenecek.

- Tutturmuşlar Erdoğan istifa etsin diye. Bunlar Anayasa'yı okumuyorlar. Anayasa, başbakan cumhurbaşkanlığına aday olunca değil seçilince istifa eder diyor.

- Eğer cumhurbaşkanı seçilirsek paralel yapıyla mücadelemiz devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler