Erdoğan’a 3 zor soru

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nisan ayında aktive edileceğini açıklanan S-400’ler, Tank Palet Fabrikası satışı ve Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri için verilen garantiler hakkında sorular yöneltti.

Yayınlanma: 10.05.2020 - 12:06
Erdoğan’a 3 zor soru
Abone Ol google-news

Millet Dergisi’nde yer alan bilgiye göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın, Erdoğan’a soruları şöyle:

2 buçuk milyar dolar para vererek satın aldığınız S-400’lerin nisan ayında aktive edileceğini söylemiştiniz. Nisan ayının sonuna yaklaşıyoruz. Soruyoruz: S-400’ler aktive edildi mi, edilmedi mi?

2- Peşkeş çekilen Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’na Katarlıların 50 milyon dolar yatırım yapacağı söylemiştiniz. Bu yatırım yapıldı mı?

3- Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri için; 2019’a ait geçiş garantileri kapsamında, Hazine’den nisan ayında 2 milyar 720 milyon TL ödeme yapılması gerekiyordu. Bu ödemeyi yaptınız mı? Bu ödemeyi neyle yaptınız? Bu geçiş garantilerini milletten topladığınız yardımlarla mı ödediniz?

KALIN,  S-400 AÇIKLAMASI YAPARAK GECİKMENİN NEDENİNİ ANLATTI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Washington DC merkezli Atlantic Council'in internet üzerinden düzenlediği "İdlib'in ve Suriye'de yerinden edilmiş kişilerin geleceği" başlıklı panelde konuşmuştu. Kalın, S-400'lerin konuşlandırılmasının koronavirüs nedeniyle geciktiğini ancak planlandığı şekilde ilerleyeceğini söylemişti.

Rusya'dan satın alınan S-400'lere de değinen Kalın, "S-400'lerin aktive edilmesi koronavirüs sebebiyle gecikme oldu ancak, ilerleyen zamanlarda planlandığı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler