'Erdoğan'a hakaret'ten liseliye 4 yıl hapis istemi

Konya’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklanan ve tepkiler üzerine serbest bırakılan 16 yaşındaki M.E.A. hakkında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 23.01.2015 - 01:25
Abone Ol google-news

Konya Başsavcılığı’nın, M.E.A. tutuklandıktan bir gün sonra Adalet Bakanlığı’na başvurarak dava açma izni istediği, Bakan Bekir Bozdağ’ın da aynı gün içerisinde izin verdiği anlaşıldı.

Radikal gazetesinin haberine göre, Konyalı lise öğrencisi M.E.A., geçen yıl 23 Aralık’ta “Halkçı Liseliler” adlı Facebook sayfası adıyla Gedavet Parkı’nda yaptığı basın açıklamasında, “Erdoğan’ı bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak değil kaçak sarayın hırsız Tayyib’i olarak görüyoruz” dediği için bir gün gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan liseli, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla tutuklandı. Kamuoyunda oluşan yoğun tepki sonrası M.E.A., 26 Aralık’ta tahliye edildi. Konya Savcısı Hasan
İşleyici, M.E.A. hakkında iddianame düzenleyerek mahkemeye gönderdi ve iddianame kabul edildi. İddianameye göre savcılık, M.E.A’nın tutuklanmasından bir gün sonra, 25 Aralık’ta Adalet Bakanlığı’na başvurarak soruşturma izni istediği ortaya çıktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da aynı gün jet hızla kovuşturma izni verdiği anlaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler