Erdoğan'a tekke açılışında protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yenilenen Okçular Tekkesi’nin açılışını yaptı. Açılışta Erdoğan’ı protesto etmek için toplanmaya başlayan gruba polisten biber gazlı ve renkli tazyikli sulu sert müdahale geldi.

Yayınlanma: 29.05.2013 - 16:59
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yenilenen Okçular Tekkesi’nin açılışını yaptı. Erdoğan, konuşurken vatandaşlar “Başbakanın kralı Kasımpaşalı” tezahüratı yapınca “Ama ben kral değilim. Milletimin oylarıyla işbaşına gelmiş bir başbakanım. Sizin hizmetkarınızım, efendiniz değilim” karşılığını verdi.

Erdoğan, Okmeydanı’ndaki törende yaptığı konuşmada  Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki tapu sorunu ile ilgili çalışmalar yaptığını belirterek “Kuzey Afrika seyahatimden sonra ilk etapta 100-150 tapuyu sahiplerine vereceğiz. Size düşen görevler belediyemize düşen görevler var” dedi.

Türkiye genelinde uygulanan kentsel dönüşüm projelerine dikkat çeken Erdoğan “Ben burada yaşayan kardeşlerime bu binaları uygun görmüyorum. Burada yaşayan kardeşlerimize binaları yıkıp yapana kadar kira bedellerini ödemek suretiyle yapalım. Yeni bina isteyenlere de yeni bina vermek suretiyle sorunlarını çözelim” diye konuştu.

Erdoğan'a protesto

 Başbakan Erdoğan’ın Okçular Tekkesi’ne gelişinden önce güvenlik güçleri bölgede olağanüstü güvenlik önlemi aldı.  Erdoğan’ı protesto etmek için toplanmaya başlayan gruba polis biber gazlı ve renkli tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler de polisi taş atarak karşılık verdi. Ara sokaklara kaçarak dağılan grup ile polis arasında çatışma yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler